בף בורגיניון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג כתף בקר או כל חלק קדמי אחר (כאן השתמשנו באסאדו עגל )
- 5 גזרים קלופים פרוסים
- 3 בצלים פרוסים
- 2 שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
- 1 ראש שום קלוף מפוצל לשיניים שלמות
- יין אדום יבש להשריה
- 3 גבעולי טימין טרי
- ציר בקר או ציר עוף
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. משרים למשך הלילה את הבשר והירקות עם יין אדום בסיר עמוק.
- 2. בבוקר מוציאים את הירקות מן הסיר, מרתיחים את היין והבשר ומוסיפים את הציר או המים עד כדי 2/3 כיסוי הבשר.
- 3. לאחר הרתיחה מתבלים במלח ופלפל בעדינות, ומבשלים עד לריכוך הבשר על אש קטנה כשעתיים.
- 4. כשהבשר מתחיל להתרכך מוסיפים את הירקות, מוסיפים מעט ציר ומבשלים כארבעים דקות.