וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן מבצק שמרים של עמיר לוליאן

באדיבות עמיר לוליאן קונדיטור ליליות BAKERY

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן שמרים עם פרג.
אוזני המן שמרים עם פרג

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • כוס וחצי קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 20 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 1 חלמון
  • 1 ביצה
  • גרידת לימון
  • 30 גרם מים
  • 10 גרם שמרים טריים
  • למילוי פרג:
  • 50 מ"ל חלב
  • 50 גרם סוכר
  • 10 גרם חמאה
  • 200 גרם פרג טחון טרי
  • 20 גרם פירורי עוגה
  • למלית שוקולד:
  • 100 גרם שמנת
  • 10 גרם חמאה
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם פירורי עוגה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את המים והשמרים היטב בקערה.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים לקערה.
  • 3. לשים את הבצק כ-10 דקות ומצננים במקרר כ-60 דקות.
  • 4. מכינים את המליות: למלית הפרג: להרתיח את החלב, הסוכר והחמאה יחד, להוסיף את הפרג ופירורי העוגה, לערבב היטב ולכבות את האש, לאחר מכן לצנן.
  • 5. למלית השוקולד: מרתיחים את השמנת והחמאה יחד בסיר.
  • מוסיפים לסיר את שאר הרכיבים, מערבבים היטב ומקררים.
  • 6. ממשיכים בהכנת הבצק: לאחר 60 דקות, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולי בצק, עליהם מניחים את המלית בכפית וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • 7. על אוזני ההמן מורחים ביצה וממתינים כ- 30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 8. אופים את אוזני ההמן כ-12 דקות ב-170 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully