צ'אי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתערובת הצ'אי:
- 1/4 כפית מסמרי ציפורן
- 5-6 פולי הל
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית פקעות ורדים
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או טרי מגורד
- לצ'אי:
- 1/3 1 כוסות מים
- 2/3 כוס משקה סויה/משקה צמחי אחר
- 4 כפיות סוכר חום
- תוספות אפשריות:
- 2 כפות חלב קוקוס
אופן ההכנה
- 1. מכינים את התערובת: מוציאים את פולי ההל מהתרמילים, טוחנים את חומרי התערובת, שומרים בקופסא אטומה.
- 2. מכינים את הצ'אי: מביאים מים לרתיחה בסיר קטן/פינג'ן, מנמיכים את האש. מוסיפים 3 כפיות מתערובת הצ'אי וסוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס, מבשלים כ-5 דקות.
- 3. מוסיפים את חלב הסויה ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם יש צורך.
- 4. מוזגים לכוס דרך מסננת ושותים