וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבב טלה משופד על מקל קינמון

מתכון מאת: צ'רלי פדידה

קבב טלה משופד על מקל קינמון. דן פרץ,
קבב טלה משופד על מקל קינמון/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 700 גרם בשר טלה טחון
  • 300 גרם שומן כבש או טלה
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית וחצי כמון
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס סודה או מים
  • 18 מקלות קינמון
  • לסלט עגבניות:
  • 4 עגבניות קלופות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 פלפל חריף
  • 10 כפות שמן זית
  • מיץ לימון מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ולשים היטב עם הידיים. מניחים במקרר למשך שעה לפחות.
  • 2. יוצרים כדורים אובאליים מהתערובת ומשפדים על מקל קינמון.
  • מניחים את הקבבים המשופדים בתבנית, עוטפים בניילון ומחזירים למקרר למשך שעתיים לפני הצלייה (עדיף למשך לילה).
  • 3. מחממים במחבת גריל לחום גבוהה ומניחים את הבשר לצלייה של 2 דקות מכל צד לקבלת דרגת מדיום.
  • 4. מכינים את סלט העגבניות: חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 8 שניות, קולפים וחותכים לקוביות.
  • 5. שורפים את הפלפל על הגז מכל צדדיו, קולפים וחותכים לקוביות.
  • 6. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומגישים עם הקבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully