וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קונקורד שוקולד קטיפתי

שלוש שכבות של מרנג פריך ומוס שוקולד קטיפתי. מה צריך יותר מזה?

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת קונקורד שוקולד של הקונדיטורית גליה אגייב מקונדיטורית "גליה" בירושלים.
עוגת קונקורד שוקולד של הקונדיטורית גליה אגייב מקונדיטורית "גליה" בירושלים

מצרכים למתכון

  • חומרים לעוגה בקוטר 18-20 (3 דיסקיות מרנג)
  • 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוס סוכר (300 גרם)
  • כף גדושה של קקאו מנופה
  • לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד
  • 250 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום נמוך 100 - 70 מעלות.
  • 2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת רינג מסמנים על צידו האחורי של הנייר שלושה עיגולים או מלבנים.
  • 3. מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף סמיך ויציב.
  • 4. מקפלים פנימה את הקקאו (באמצעות המיקסר או באופן ידני). ניתן להפסיק את פעולת המיקסר, להוסיף את הקקאו ולהפעילו מחדש במהירות נמוכה ואחר-כך גבוהה למשך מספר שניות.
  • 5. מחלקים את התערובת בין העיגולים / המלבנים ומורחים בעזרת פלטה עד לקצוות. ניתן למלא שק-זילוף בתערובת ולזלף כספירלה. את שאר המרנג מזלפים בפיית זילוף חלקה כצינורות ארוכים.
  • 6. מייבשים (אופים) בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות כשעתיים.
  • 7. לגנאש: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ביחד עם 100 גרם מהשמנת ומקררים כשעה. לאחר הקירור מקציפים בתוספת של 150 גרם שמנת.
  • 8. לבניית העוגה: מניחים על צלחת מרנג אחד, מורחים עליו שכבת קרם אחידה, מניחים מרנג נוסף ושוב כרבע מהקרם. מניחים עיגול שלישי, הפעם הפוך ומורחים את יתרת הקרם מלמעלה ומסביב בשוליים. מקשטים בדפנות ומלמעלה באצבעות מרנג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully