קוסקוס מתוק בסמנה, קינמון ומי ורדים
המנה שלפניכם נולדה כתבשיל של שאריות. כשמכינים קוסקוס ביד, בשיטה המסורתית, מערבבים סולת עם שומן (סמנה) ומים ומעבירים את התערובת דרך מסננת רחבה כדי לקבל גרגירים אחידים בגודלם. מהגרגירים הגדולים, שנותרו במסננת, נהגו להכין קינוח מתוק, ספוג בחלב ובסמנה ומוגש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל6 סועדים:
- 1/2 ק"ג קוסקוס מאודה חם
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 כפות סוכר חום
- 6 כפות סמנה
- כמה טיפות מי ורדים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- להגשה:
- שמנת חמוצה/יוגורט/קרם פרש
- 1/2 כף סמנה קרה וקשה (מהמקרר)
אופן ההכנה
- 1. מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
- 2. מסדרים את הקוסקוס בתלולית בצלחת הגשה. מניחים שמנת חמוצה או קרם פרש או יוגורט בראש התלולית ומנקדים בפיסות של סמנה קרה. מגישים מיד.