וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס מתוק בסמנה, קינמון ומי ורדים

המנה שלפניכם נולדה כתבשיל של שאריות. כשמכינים קוסקוס ביד, בשיטה המסורתית, מערבבים סולת עם שומן ‏(סמנה‏) ומים ומעבירים את התערובת דרך מסננת רחבה כדי לקבל גרגירים אחידים בגודלם. מהגרגירים הגדולים, שנותרו במסננת, נהגו להכין קינוח מתוק, ספוג בחלב ובסמנה ומוגש

מתכון מאת: רונית ורד ורפי כהן, .

מסננים היטב. גרדה גלזר
מסננים היטב

מצרכים למתכון

  • ל–6 סועדים:
  • 1/2 ק"ג קוסקוס מאודה חם
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 6 כפות סמנה
  • כמה טיפות מי ורדים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה/יוגורט/קרם פרש
  • 1/2 כף סמנה קרה וקשה ‏(מהמקרר‏)

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
  • 2. מסדרים את הקוסקוס בתלולית בצלחת הגשה. מניחים שמנת חמוצה או קרם פרש או יוגורט בראש התלולית ומנקדים בפיסות של סמנה קרה. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully