וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קרופניק

את הטעם הפטרייתי מעניקות הפטריות המיובשות ואת המרקם – פטריות טריות מוקפצות בחמאה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מרק קרופניק. דנה מאירזון
מרק קרופניק

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 חבילה פטריות פורצ'יני מיובשות (כ-4-5)
  • 4 פטריות שיטאקי מיובשות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 50 גרם חמאה
  • גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ
  • מקל סלרי קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות חלב
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 כוס גריסי פנינה
  • 2 סלסילות פטריות טריות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה או יוגורט

אופן ההכנה

  • 1. משרים את שני סוגי הפטריות המיובשות במים רותחים (30 דקות) עד שהנוזלים מקבלים גוון ענברי. מוציאים את הפטריות וקוצצים דק. שומרים את הנוזלים להמשך.
  • 2. מחממים 20 גרם חמאה עם מעט שמן בסיר ומטגנים כרישה, סלרי וחצי מכמות השום (3 דקות).
  • 3. מוסיפים פטריות מיובשות קצוצות, נוזל ההשרייה, חלב וגריסים ומבשלים (כ-45 דקות) או עד שהגריסים רכים ותפוחים.
  • 4. מחממים מחבת עם יתרת החמאה ומקפיצים את הפטריות הטריות עם יתרת השום, מלח ופלפל עד להזהבה (5 דקות). מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
  • 5. מגישים מרק חם עם פטריות מוקפצות וכף שמנת או יוגורט.
  • חשוב: אם נשאר לכם מרק סביר להניח שאחרי יום במקרר הגריסים ימשיכו לספוח מים ויהפכו אותו לדייסה. מה עושים? לא נבהלים, מוסיפים מים רותחים תוך כדי חימום עד לדרגת הסמיכות הרצויה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully