- 1. משרים את שני סוגי הפטריות המיובשות במים רותחים (30 דקות) עד שהנוזלים מקבלים גוון ענברי. מוציאים את הפטריות וקוצצים דק. שומרים את הנוזלים להמשך.
-
- 2. מחממים 20 גרם חמאה עם מעט שמן בסיר ומטגנים כרישה, סלרי וחצי מכמות השום (3 דקות).
-
- 3. מוסיפים פטריות מיובשות קצוצות, נוזל ההשרייה, חלב וגריסים ומבשלים (כ-45 דקות) או עד שהגריסים רכים ותפוחים.
-
- 4. מחממים מחבת עם יתרת החמאה ומקפיצים את הפטריות הטריות עם יתרת השום, מלח ופלפל עד להזהבה (5 דקות). מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
-
- 5. מגישים מרק חם עם פטריות מוקפצות וכף שמנת או יוגורט.
-
- חשוב: אם נשאר לכם מרק סביר להניח שאחרי יום במקרר הגריסים ימשיכו לספוח מים ויהפכו אותו לדייסה. מה עושים? לא נבהלים, מוסיפים מים רותחים תוך כדי חימום עד לדרגת הסמיכות הרצויה.