- 1. מבשלים את הפול במים או בציר כשעה עד לריכוך. לקראת סוף הבישול מוסיף ענף טימין ומלח.
-
- 2. בסיר עם תחתית עבה ממיסים חמאה ומוסיפים בצל ושום. מטגנים על אש גבוהה.
-
- 3. מוסיפים את גרגירי הריזוטו ומטגנים את הגרגרים מכל הכיוונים עד לאטימה מכל הצדדים.
-
- 4. מנמיכים את האש ומוסיפים את ציר הירקות בהדרגה, בכל פעם רק עד כיסוי האורז. מערבבים ורגע שהנוזל נגמר מוסיפם שוב עד לכיסוי. כל התהליך אורך כ-15-20 דקות.
-
- 5. מסננים את הפול. מוסיפים לסיר האורז המוכן, כשליש פול על שני שליש אורז. מוסיפים כף לימון כבוש, מעט חמאה, גבינת מסקרפונה, מלח, פיסטוקים קצוצים ושמנת מתוקה.
-
- 6. מעטרים במעט טימין קצוץ ופרמזן.