פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ריזוטו פול קטן

      אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פרווהכשר

      מצרכים

      • 100 גרם פול קטן
      • 300 גרם אורז ארבוריו לריזוטו
      • 50 גרם לימון כבוש טחון למחית
      • צרור טימין
      • מלח ים
      • פלפל שחור
      • 100 גרם גבינת מסקרפונה (להורדת אחוזי שומן אפשר להחליף בריקוטה)
      • 100 גרם פרמזן
      • בצל אחד גדול קצוץ
      • שן שום אחת
      • 3 כפות חמאה
      • 2 ליטר ציר ירקות
      • 50 גרם פיסטוק קצוץ
      • כף שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הפול במים או בציר כשעה עד לריכוך. לקראת סוף הבישול מוסיף ענף טימין ומלח.
      • 2. בסיר עם תחתית עבה ממיסים חמאה ומוסיפים בצל ושום. מטגנים על אש גבוהה.
      • 3. מוסיפים את גרגירי הריזוטו ומטגנים את הגרגרים מכל הכיוונים עד לאטימה מכל הצדדים.
      • 4. מנמיכים את האש ומוסיפים את ציר הירקות בהדרגה, בכל פעם רק עד כיסוי האורז. מערבבים ורגע שהנוזל נגמר מוסיפם שוב עד לכיסוי. כל התהליך אורך כ-15-20 דקות.
      • 5. מסננים את הפול. מוסיפים לסיר האורז המוכן, כשליש פול על שני שליש אורז. מוסיפים כף לימון כבוש, מעט חמאה, גבינת מסקרפונה, מלח, פיסטוקים קצוצים ושמנת מתוקה.
      • 6. מעטרים במעט טימין קצוץ ופרמזן.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -