וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פול קטן

אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 100 גרם פול קטן
  • 300 גרם אורז ארבוריו לריזוטו
  • 50 גרם לימון כבוש טחון למחית
  • צרור טימין
  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה (להורדת אחוזי שומן אפשר להחליף בריקוטה)
  • 100 גרם פרמזן
  • בצל אחד גדול קצוץ
  • שן שום אחת
  • 3 כפות חמאה
  • 2 ליטר ציר ירקות
  • 50 גרם פיסטוק קצוץ
  • כף שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפול במים או בציר כשעה עד לריכוך. לקראת סוף הבישול מוסיף ענף טימין ומלח.
  • 2. בסיר עם תחתית עבה ממיסים חמאה ומוסיפים בצל ושום. מטגנים על אש גבוהה.
  • 3. מוסיפים את גרגירי הריזוטו ומטגנים את הגרגרים מכל הכיוונים עד לאטימה מכל הצדדים.
  • 4. מנמיכים את האש ומוסיפים את ציר הירקות בהדרגה, בכל פעם רק עד כיסוי האורז. מערבבים ורגע שהנוזל נגמר מוסיפם שוב עד לכיסוי. כל התהליך אורך כ-15-20 דקות.
  • 5. מסננים את הפול. מוסיפים לסיר האורז המוכן, כשליש פול על שני שליש אורז. מוסיפים כף לימון כבוש, מעט חמאה, גבינת מסקרפונה, מלח, פיסטוקים קצוצים ושמנת מתוקה.
  • 6. מעטרים במעט טימין קצוץ ופרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully