- 1. מורידים את החלק הדק העליון של הגזר ומשאירים את החלק העבה יותר (יכול להיות חצי מגוף הגזר או שלושת רבעי: כדאי להחליט לפי העובי).
-
- 2. מגרדים את הקליפה עם סכין (לא עם קולפן), עד שהיא נקיה.
-
- 3. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הגזרים חצי בישול, כ-10 דקות, עד שהגזר מתרכך אבל לא מדי. אסור שיתבשל לגמרי אחרת יתפרק.
-
- 4. במקביל, בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.
-
- 5. בעזרת סכין מרוקנים את תכולת הגזר- בשר הגזר צריך להיות רך למחצה. לאחר שהוצאנו את תכולת הגזר ממלאים חצי ממנו (כי האורז מתנפח).
-
- 6. בסיר עם תחתית עבה מסדרים את הגזרים בשכיבה, מעל מוסיפים רבע כוס שמן, מכסים בצלחת ומאדים כרבע שעה.
-
- 7. מוסיפים לסיר משמשים, רכז רימונים, לימון, סוכר ומים לכיסוי ומכסים בצלחת. מכניסים את חומרי הרוטב שצריך להיות בעל טעם חמוץ מתוק. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. מבשלים עד שהרוטב נהיה סמיך וחלק (כשעה וחצי).
-
- סודות מהמטבח:
- *טועמים את הרוטב לאחר 10 דקות ומתקנים תיבול. טעמו צריך להיות חמוץ מתוק. אם הטעם חמוץ מדי מוסיפים מעט סוכר אם מתוק מדי מוסיפים לימון.
-
- *לגזר חגיגי במיוחד מוסיפה ריטה גם 20 יחידות של קובה מתבשיל קובה חמדה. זהו קובה קטן בצורות מאורכות (דרוויש) ומעוגלות (קובה) הפופולרי מאוד במסורת החלב?ית ומוגש ביום שישי עם אורז ושעועית. ההוספה נעשית בשלב שבו הגזר נכנס לסיר כדי לתת עושר למנה.