- 1. מכינים את המרק: בסיר בינוני-גדול מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הגזר ואחרי 2 דקות את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות.
-
- 2. מוסיפים את הסלק המגורר, תפוח האדמה וציר הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
- 3. מוסיפים את עלי הדפנה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
-
- 4. בינתיים מכינים את הבצקיות: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים ל-15 דקות.
-
- 5. אחרי שהמרק התבשל 30 דקות מוסיפים לו את המירין, הלימון ועלי הסלק, מתבלים ומביאים שוב לרתיחה.
-
- 6. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מתערובת הסולת ומניחים אותם בעדינות בתוך המרק הרותח. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. ניתן להגיש חם או קר.