וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק סלק עם בצקניות סולת

מתכון מאת: ליה שומרון, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 גזר מגורר גס
  • 2 עגבניות קלופות, נקיות מגרעינים וקצוצות
  • 2 סלקים קלופים ומגוררים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס (4–5 עלים) עלי סלק או מנגולד, קצוצים גס
  • ¼ כוס מירין (לא חובה)
  • 1 כף מיץ לימון (לא חובה)
  • פלפל שחור ומלח
  • לבצקניות:
  • 2 כוסות קמח סולת מלאה
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כפית כורכום
  • מעט אבקת שום
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המרק: בסיר בינוני-גדול מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הגזר ואחרי 2 דקות את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות.
  • 2. מוסיפים את הסלק המגורר, תפוח האדמה וציר הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את עלי הדפנה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
  • 4. בינתיים מכינים את הבצקיות: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים ל-15 דקות.
  • 5. אחרי שהמרק התבשל 30 דקות מוסיפים לו את המירין, הלימון ועלי הסלק, מתבלים ומביאים שוב לרתיחה.
  • 6. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מתערובת הסולת ומניחים אותם בעדינות בתוך המרק הרותח. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. ניתן להגיש חם או קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully