סמבוסק גבינת עיזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 20 גרם סוכר
- 480 מ"ל מים
- 180 מ"ל שמן זית
- 20 גרם מלח
- למילוי:
- 400 גרם גבינת עיזים גולמית
- 4 פלפלים קלויים, מקולפים וקצוצים
- 2 כפות עלי זעתר קצוצים
- 2 כפות פירורי פנקו
- מלח ופלפל
- להגשה:
- 4 עגבניות מגורדות בפומפייה מתובלות בשמן זית, לימון ומלח
- מלפפון חמוץ במלח פרוס גס
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים את כל החומרים, מוסיפים את השמן והמים ולשים במלוש (ניתן גם ביד) עד לקבלת מסה אחידה.
- 2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה. מתקנים תיבול.
- 3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים וממלאים אותם בתערובת המילוי של גבינת העיזים. מקפלים לצורת חצי עיגול, סוגרים היטב.
- 4. בסיר מחממים שמן ומטגנים את הסמבוסק. מוצאים לנייר סופג ומגישים לצד סלסת עגבניות ומלפפון חמוץ.