לביבות תפוחי אדמה ותירס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-25 לביבות:
- 4 תפוחי אדמה קלופים ומגורדים בפומפיה
- 1 בצל לבן קלוף ומגורד בפומפיה
- גרגרים מ-2 קלחי תירס
- 50 גרם גבינת פטה מגורדת
- 50 גרם גבינת גאודה מגורדת
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית סודה לשתיה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור נענע קצוצה
- שמן לטיגון
- להגשה:
- 2 עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה
- 1. מניחים את תפוחי האדמה במסננת כחצי שעה.
- 2. בקערה, מערבבים את כל החומרים, מתבלים במלח ופלפל.
- 3. במחבת רחבה יוצקים שמן ומחממים על אש בינונית.
- 4. בעזרת הידיים, יוצרים כדורים ומשטחים אותם לצורת לביבות. מטגנים כשתיים עד שלוש דקות מכל צד- עד שהלביבות משחימות קלות, ומניחים על נייר סופג.
- 5. מומלץ להגיש ליד רסק עגבניות טרי מתובל בשום, מלח ופלפל ומעט שמן זית.