- 1. מכינים את הציר: מכניסים עוף שלם לתוך סיר גדול מאוד, ומכסים את העוף במים קרים.
-
- 2. מביאים לרתיחה ומקפים את המשקעים שצפים.
-
- 3. מוסיפים למרק סלרי, כוכב אניס ולמון גראס.
-
- 4. על מחבת חמה מאוד ללא שמן מטגנים שיני שום שלמות, ג'ינג'ר שחם ואת חצאי הבצל רק עד שהם נחרכים מעט ומקבלים צבע כהה, אך לא שרוף.
-
- 5. מוסיפים את השומים למרק. אפשר לדלג על שלב החריכה ולהכניס אותם ישירות למרק אולם החריכה מעניקה טעמים אותנטיים ומעשירה את הציר.
-
- 6. מבשלים כשעה וחצי, לאחריה מקפים את השומן שנוצר, ומוציאים את העוף מהמרק. מתבלים את הציר רוטב דגים/מלח לפי הטעם (כף לחצי ליטר בערך).
-
- 7. משרים ומכינים את אטריות האורז לפי ההוראות על האריזה.
-
- 8. להגשה: מביאים לרתיחה את הציר, מוסיפים את אטריות האורז, מחלקים לקערות, סוחטים לכל קערה חצי ליים ומוסיפים בצלים ירוקים חתוכים. מוסיפים נתחים קטנים מהעוף המבושל בציר.
-
- 9. בצלחת גדולה במרכז מניחים את כל עשבי התיבול והנבטים עם חצאי הליים השניים וצ'ילי ירוקים. כל אחד יכול להוסיף מהתוספות לפי טעמו.