וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף וייטנאמי של שף רימה אוליברה

שף רימה אוליברה שולחת אתכם לביקור קולינרי בוייטנאם עם מרק מקומי קלאסי. רק לקחת כף, לעצום את העיניים,

מתכון מאת: רימה אולברה, מערכת וואלה

מרק וייטנאמי עם אטריות אורז , עשבי תיבול וליים. לירז אלה
מרק וייטנאמי עם אטריות אורז , עשבי תיבול וליים

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 עוף שלם טרי בגודל בינוני 2 ק"ג
  • 3 גבעולי סלרי חתוך גס
  • 2 גבעולי למון גראס טרי
  • 3 כוכבי אניס
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לחצאים
  • 2-3 שיני שום שלמות
  • חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי מקולף, בגודל אצבע שלם
  • 1 אריזה של אטריות אורז
  • רוטב דגים (כף לחצי ליטר ציר) או מלח לפי הטעם
  • להגשה:
  • 1 חבילה של נבטים סיניים
  • 8 צ'ילי ירוק חריף (לא חובה)
  • 2 צרורות של בזיליקום טרי שטוף
  • 2 צרורות כוסברה טריה שטופה
  • 2 צרורות נענע טריה שטופה
  • 1 צרור בצל ירוק, חתוך, החלק הלבן והירוק בהיר בלבד
  • 4-6 ליים (לפי כמות הסועדים)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הציר: מכניסים עוף שלם לתוך סיר גדול מאוד, ומכסים את העוף במים קרים.
  • 2. מביאים לרתיחה ומקפים את המשקעים שצפים.
  • 3. מוסיפים למרק סלרי, כוכב אניס ולמון גראס.
  • 4. על מחבת חמה מאוד ללא שמן מטגנים שיני שום שלמות, ג'ינג'ר שחם ואת חצאי הבצל רק עד שהם נחרכים מעט ומקבלים צבע כהה, אך לא שרוף.
  • 5. מוסיפים את השומים למרק. אפשר לדלג על שלב החריכה ולהכניס אותם ישירות למרק אולם החריכה מעניקה טעמים אותנטיים ומעשירה את הציר.
  • 6. מבשלים כשעה וחצי, לאחריה מקפים את השומן שנוצר, ומוציאים את העוף מהמרק. מתבלים את הציר רוטב דגים/מלח לפי הטעם (כף לחצי ליטר בערך).
  • 7. משרים ומכינים את אטריות האורז לפי ההוראות על האריזה.
  • 8. להגשה: מביאים לרתיחה את הציר, מוסיפים את אטריות האורז, מחלקים לקערות, סוחטים לכל קערה חצי ליים ומוסיפים בצלים ירוקים חתוכים. מוסיפים נתחים קטנים מהעוף המבושל בציר.
  • 9. בצלחת גדולה במרכז מניחים את כל עשבי התיבול והנבטים עם חצאי הליים השניים וצ'ילי ירוקים. כל אחד יכול להוסיף מהתוספות לפי טעמו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully