וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק דלעת וגרגירי חומוס בניחוח הודי

יש כל מיני דרכים להפוך את מרק הדלעת שלכם לעמוק יותר. השף יוסי שיטרית אוהב להשתמש בגרגרי חומוסים מבוש

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה

צילום בימוי ועריכה: prima films

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 2 כוסות (כ-80 גרם) דלעת חתוכה לקוביות
  • 2 בצלים פרוסים דק לטבעות
  • 1 כרישה פרוסה דק
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • כף שטוחה תערובת קארי
  • מלח, פלפל
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • כוס חומוס שהושרה ללילה ובושל עד לריכוך (כשעתיים)
  • חופן כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים את הבצל והכרישה לסיר עם מעט שמן זית, ומטגנים עד קבלת גוון זהוב.
  • 2. מוסיפים שום פרוס ודלעת, ומטגנים על אש גבוהה עד שהדלעת נחרכת.
  • 3. כשהדלעת והבצלים משחימים מוסיפים אבקת קארי, ומטגנים מעט לפתיחת טעמי התבלין. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומכסים בציר ירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
  • 4. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • 5. מעבירים לבלנדר את התוכן עם כמה שפחות נוזלים וטוחנים.
  • 6. מכניסים לקערה חומוס, כוסברה, שמן זית ומלח, ומערבבים. יוצקים את המרק ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully