מרק דלעת וגרגירי חומוס בניחוח הודי
יש כל מיני דרכים להפוך את מרק הדלעת שלכם לעמוק יותר. השף יוסי שיטרית אוהב להשתמש בגרגרי חומוסים מבוש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 2 כוסות (כ-80 גרם) דלעת חתוכה לקוביות
- 2 בצלים פרוסים דק לטבעות
- 1 כרישה פרוסה דק
- 3 שיני שום פרוסות דק
- כף שטוחה תערובת קארי
- מלח, פלפל
- 2 כוסות ציר ירקות
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- כוס חומוס שהושרה ללילה ובושל עד לריכוך (כשעתיים)
- חופן כוסברה
אופן ההכנה
- 1. מעבירים את הבצל והכרישה לסיר עם מעט שמן זית, ומטגנים עד קבלת גוון זהוב.
- 2. מוסיפים שום פרוס ודלעת, ומטגנים על אש גבוהה עד שהדלעת נחרכת.
- 3. כשהדלעת והבצלים משחימים מוסיפים אבקת קארי, ומטגנים מעט לפתיחת טעמי התבלין. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומכסים בציר ירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
- 4. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות.
- 5. מעבירים לבלנדר את התוכן עם כמה שפחות נוזלים וטוחנים.
- 6. מכניסים לקערה חומוס, כוסברה, שמן זית ומלח, ומערבבים. יוצקים את המרק ומגישים.