וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תאנים אפויות בתנור עם שמן זית ועירית

מתכון מאת: צבי אבישר, מערכת וואלה

מנות לסוכות של מלון רוטשילד. אפיק גבאי
מנות לסוכות של מלון רוטשילד

מצרכים למתכון

  • ל-16 יחידות:
  • 16 תאנים
  • 3/4 כוס סוכר דמררה
  • 80 גרם חמאה
  • 1/2 כוס ברנדי
  • 1 כף עירית
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  • 2.חותכים את התאנים בראשן בצורת איקס. חשוב שלא להגיע עד הסוף ולהשאיר את הבסיס שלם.
  • 3.מפזרים את הסוכר על התאנים, ועל כל תאנה שמים קוביית חמאה קטנה. אופים בתנור במשך 10 דקות.
  • 4.מוציאים את התאנים מהתנור. מוסיפים את הברנדי, ומבעירים באמצעות ברנר.
  • 5.מחזירים לתנור לעוד 10 דקות. מוציאים ומתבלים בעירית ובשמן זית.
  • 6.מומלץ להגיש את המנה לצד שמנת מתוקה ובלסמי מצומצם, או כמנה מלווה לתבשילי בשר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully