תאנים אפויות בתנור עם שמן זית ועירית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-16 יחידות:
- 16 תאנים
- 3/4 כוס סוכר דמררה
- 80 גרם חמאה
- 1/2 כוס ברנדי
- 1 כף עירית
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- 2.חותכים את התאנים בראשן בצורת איקס. חשוב שלא להגיע עד הסוף ולהשאיר את הבסיס שלם.
- 3.מפזרים את הסוכר על התאנים, ועל כל תאנה שמים קוביית חמאה קטנה. אופים בתנור במשך 10 דקות.
- 4.מוציאים את התאנים מהתנור. מוסיפים את הברנדי, ומבעירים באמצעות ברנר.
- 5.מחזירים לתנור לעוד 10 דקות. מוציאים ומתבלים בעירית ובשמן זית.
- 6.מומלץ להגיש את המנה לצד שמנת מתוקה ובלסמי מצומצם, או כמנה מלווה לתבשילי בשר.