קציצות כבש ברוטב עגבניות
נתן כהן מהבית התימני האורגינלי מכין קציצות כבש ברוטב עגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 1 ק"ג בשר כבש (רצוי צוואר)
- 1 בצל
- 1/2 צרור כוסברה
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 ק"ג עגבניות בשלות
- 3 שיני שום
- 1 גמבה אדומה
- שמן לטיגון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את הבשר ומוסיפים את הכוסברה, פלפל שחור ומלח ומערבבים טוב.
- 2.מכדררים את הבשר לקציצות.
- 3.מטגנים את הקציצות בשמן על להבה נמוכה, כדקה מכל מצד ומניחים בצד.
- 4. להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל והגמבה ולאחר מספר דקות מוסיפים את השום. לאחר דקה מוסיפים את העגבניות הבשלות.
- 5.לאחר חצי שעה מוסיפים לרוטב מעט מלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה.
- 3. מעבירים את הקציצות לרוטב שייתבשלו למשך 1/2 שעה.
- *אפשר להגיש את הקציצות על חציל קלוי עם טחינה או לצד אורז לבן.