לביבות תפוחי אדמה עם פרמזן
מתכון פשוט ומנצח ללביבת תפוחי אדמה שאין ילד שלא יתלהב ממנו. נוח מאוד לשלב את הילדים בשלב גירוד תפוחי האדמה ובשלב יצירת הלביבות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 לביבות:
- 5 תפוחי אדמה
- 4 כפות חמאה חומה שרופה (לוקחים 5 כפות חמאה, ממיסים במחבת, מסירים את הקצף עד לקבלת גוון חום אגוזי)
- 2 כפות פרמזן מגורד
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה, סוחטים במגבת היטב עד להוצאת כל הנוזלים.
- 2. מערבבים פנימה 2.5 כפות חמאה שרופה ואת הפרמזן.
- 3. יוצרים לביבות שטוחות בקוטר 4 ס"מ בערך.
- 4. מחממים את יתרת החמאה במחבת ומטגנים משני הצדדים, עד שהלביבות נעשות פריכות. מגישים חם.