- 1. משרים את נתח הכתף בחומרי המשרה 12 שעות מראש.
-
- 2. מוציאים את הנתח מהמשרה, מייבשים ומטגנים במחבת גדולה וחמה עם שמן עד להשחמה מכל הצדדים.
- מוסיפים גם את ירקות השורש ומאדים אותם 3 דקות.
-
- 3. יוצקים מעט יין מהמשרה או מים ומקרצפים את תחתית המחבת ממשקעי הצלייה.
-
- 4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
- 5. מניחים את הנתח ואת שאר החומרים (כולל משקעי הצלייה) בקדרה עם חומרי המשרה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את חומרי המשרה ו-2/3 כוס מים. אם מוסיפים תפוחי אדמה יוצקים פנימה כוס וחצי מים.
-
- 6. מעבירים לתנור ל-4-31/2 שעות לחילופין מניחים לקדרה למשך 6 שעות ב-120 מעלות.
-
- טיפים:
- אם רוצים להאיץ את הבישול מתחילים בבישול הקדרה כרבע שעה על הכיריים.
-
- אם חוששים מייבוש בודקים את המצב אחרי 3 שעות ומוסיפים נוזלים במידת הצורך.
-
- אם מכינים מראש, משאירים בקדירה ומוסיפים נוזלים לפני החימום החוזר.