מתכונים חמים

צלי ביין

מנת בשר חגיגית ונפלאה שמתבשלת לאיטה ביין אדום עם ירקות שורש מתקתקים ורוזמרין

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

צלי ביין של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1/2-1 1 קילו כתף בקר (כתף מרכזי מס 4 או צלי כתף מס 5)
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 2 גזרים קצוצים גס
  • 1 גבעול כרישה חתוך לטבעות
  • 1/2 כוס עגבניות קצוצות ו/או 5 עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 8-6 תפוחי אדמה חצויים או חתוכים גס (לא חובה)
  • למשרה:
  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי או חומץ יין
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה

  • 1. משרים את נתח הכתף בחומרי המשרה 12 שעות מראש.
  • 2. מוציאים את הנתח מהמשרה, מייבשים ומטגנים במחבת גדולה וחמה עם שמן עד להשחמה מכל הצדדים.
  • מוסיפים גם את ירקות השורש ומאדים אותם 3 דקות.
  • 3. יוצקים מעט יין מהמשרה או מים ומקרצפים את תחתית המחבת ממשקעי הצלייה.
  • 4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 5. מניחים את הנתח ואת שאר החומרים (כולל משקעי הצלייה) בקדרה עם חומרי המשרה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את חומרי המשרה ו-2/3 כוס מים. אם מוסיפים תפוחי אדמה יוצקים פנימה כוס וחצי מים.
  • 6. מעבירים לתנור ל-4-31/2 שעות לחילופין מניחים לקדרה למשך 6 שעות ב-120 מעלות.
  • טיפים:
  • אם רוצים להאיץ את הבישול מתחילים בבישול הקדרה כרבע שעה על הכיריים.
  • אם חוששים מייבוש בודקים את המצב אחרי 3 שעות ומוסיפים נוזלים במידת הצורך.
  • אם מכינים מראש, משאירים בקדירה ומוסיפים נוזלים לפני החימום החוזר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully