וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קניש תפוחי אדמה

מאפה שמרים ממולא תפוחי אדמה

מתכון מאת: שמיל הולנד, מערכת וואלה

קניש. נמרוד סונדרס
קניש

מצרכים למתכון

  • מלית תפוחי אדמה לקניש
  • למילוי ל-3 רולדות או כ-40 כיסונים
  • 1/2 1 קילו תפוחי אדמה
  • 2 כפות גדושות מלח גס
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית סוכר
  • 25 גרם שמרים
  • 70 גרם חמאה
  • 2 כפות שמנת להקצפה 38%
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 חלמונים
  • 1 כף גבינה יבשה (פרמזן, פקורינו, גבינה צפתית של קדוש או המאירי)
  • חומרים ל-40 כיסונים:
  • 3 כוסות קמח (כ-450 גרם)
  • 1 כף ועוד כפית סוכר
  • מעט מלח
  • 1/4 כוס מים (מומלץ לקחת מהמים אתם בישלנו את תפוחי האדמה)
  • 100 גרם חמאה
  • כוס פירה
  • ביצה
  • שומשום (לא חובה)
  • מלית תפוחי אדמה לקניש (מתכון למעלה)

אופן ההכנה

  • למלית:
  • 1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות צרות וארוכות, על מנת שיתבשלו בצורה אחידה מבפנים ומבחוץ.
  • 2. מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים. חשוב שהמים יהיו מלוחים מאוד כיוון שתפוחי האדמה סופגים את המים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי. כשהם מוכנים, מסננים את המים מהסיר ושומרים אותם בצד (למתכון בצק השמרים).
  • 3. מעמידים את הסיר חזרה על אש נמוכה על מנת לאגור את החום ומקפיצים את הסיר מספר פעמים על מנת להוציא את האדים, עד שרואים שתפוחי האדמה מוציאים את העמילן. בשלב הזה מוציאים אותם מהסיר ומועכים לפירה.
  • 4. מפרישים כוס מתוך הפירה עבור בצק השמרים.
  • 5. מוסיפים לפירה 50 גרם חמאה ואת השמנת להקצפה ומערבבים.
  • 6. מקלפים את הבצלים וחותכים לקוביות קטנות. מחממים במחבת 20 גרם חמאה ומוסיפים הבצל. מוסיפים קמצוץ מלח.
  • 7. מטגנים את הבצל על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהוא הופך זהוב (לא לקרמל אותו). מסירים מהאש ומחכים שיתקרר.
  • 8. מוסיפים לפירה שהתקרר 2 חלמונים ומערבבים. מגרדים פנימה את הגבינה היבשה.כשהבצל מתקרר מוסיפים אותו לפירה.
  • לבצק:
  • אופן הכנה:
  • 1. מחממים מעט את החלב על מנת שיהיה פושר ולא קר(אפשר לחמם על הגז או להשאיר בחדר עד שמתחמם).
  • 2. מוסיפים לחלב הפושר את הסוכר והשמרים ומערבבים.
  • נותנים לתערובת לנוח עד שהשמרים תוססים.
  • 3. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את השמרים.
  • 4. מוסיפים לפירה שהפרשנו הצידה ו-50 גרם חמאה, ומעבירים לקערת הקמח.
  • 5. מוסיפים את המים לבצק ומעבירים למיקסר. לשים בתחילה עם וו גיטרה על מנת לקבל בצק אחיד ולאחר מכן מעבירים לוו לישה עד קבלת בצק גמיש, כ-5-7 דקות. בודקים את מצב הבצק – אם הוא דביק מדי מוסיפים לו מעט קמח, אם קשה מדי מוסיפים לו מעט חלב.
  • 6. עוטפים את בצק במגבת. נותנים לבצק לתפוח לאט, לא לזרז את התהליך, אלא לתת לו כשעה.
  • 7. לשים את הבצק על מנת להוציא ממנו את כל האוויר. מרדדים לעובי של כ-4 מ"מ.
  • 8. קורצים עיגולים עם כוס גדולה או קערת בקוטר 10 ס"מ. חשוב לא להכין בקוטר קטן יותר מכיוון שהבצק מתכווץ.
  • 9. מרדדים שוב את העיגולים ומותחים מעט עם היד. מניחים כף גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומדביקים את הקצוות זה לזה לצורת חצי עיגול.
  • 10. מהדקים וצובטים היטב מצד אחד ומצד שני על מנת שלא ייפתח בזמן האפייה.
  • 11. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומושחים ביצה מעל הכיסונים. ניתן לפזר שומשום אם רוצים. מכניסים לתנור לכ- 20-25 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully