פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      גלילת תמרים ואגוזים ללא גלוטן

      4 מדרגים / 4.67 כוכבים

      תמרים ואגוזים במאפיית לחם יין (יח
      תמרים ואגוזים במאפיית לחם יין (יח"צ , צילום: דרור עינב)

      מצרכים

      • ל- 50 עוגיות
      • 500 גרם תמרים בוואקום (חבילה שלמה)
      • 100 גרם סוכר
      • 100 גרם סילאן
      • 250 גרם אגוזים מרוסקים
      • 250 גרם פיסטוק מרוסק
      • קמצוץ קינמון
      • קמצוץ הל
      • קוקוס קלוי/שומשום לציפוי

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים על אש נמוכה בסיר בינוני את הסילאן יחד עם הסוכר ומערבבים באיטיות ליצירת קרמל.
      • 2. לאחר קבלת נוזל אחיד, מוסיפים את התמרים, וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
      • 3. בקערת מיקסר, מערבבים בעזרת וו גיטרה את האגוזים, הפיסטוקים והבלילה שהתקבלה בבישול, מוסיפים מעט קינמון ומעט הל. וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
      • 4. מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים ומגלגלים מהם נקניקיות. מצפים כרצוי בקוקוס קלוי או שומשום.
      • 5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא עד שה"נקניקיה" קופאת למינימום חצי שעה.
      • 6. מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ, ומגישים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -