גלילת תמרים ואגוזים
כשמתחשק פינוק מתוק, שיחזיר אנרגיה לגוף - תמרים הם תמיד הפיתרון המושלם, במאפיית לחם יין, לקחו את זה צעד אחד קדימה, ואנחנו מיהרנו לאמץ את המתכון
- 30 דקות סה"כ
- קל להכנה
- 50 יחידות
מצרכים
- 500 גרםתמרים בוואקום
- 100 גרםסוכר (1/2 כוס), אפשר להפחית לפי מידת המתיקות שאוהבים
- 100 גרםסילאן (5 כפות)
- 250 גרםאגוזים מרוסקים
- 250 גרםפיסטוקים מרוסקים
- קורטקינמון
- קורטהל טחון
- קוקוס קלוי או שומשום, לציפוי
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים גלילת תמרים ואגוזים?
- 1מבשלים על אש נמוכה בסיר בינוני את הסילאן יחד עם הסוכר ומערבבים באיטיות ליצירת קרמל.
- 2לאחר קבלת נוזל אחיד, מוסיפים את התמרים, וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
- 3בקערת מיקסר, מערבבים בעזרת וו גיטרה את האגוזים, הפיסטוקים והבלילה שהתקבלה בבישול, מוסיפים מעט קינמון ומעט הל. וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
- 4מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים ומגלגלים מהם "נקניקיות". מצפים כרצוי בקוקוס קלוי או שומשום.
- 5עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למינימום חצי שעה, עד שה"נקניקיה" קופאת.
- 6מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ, ומגישים.