גלילת תמרים ואגוזים

כשמתחשק פינוק מתוק, שיחזיר אנרגיה לגוף - תמרים הם תמיד הפיתרון המושלם, במאפיית לחם יין, לקחו את זה צעד אחד קדימה, ואנחנו מיהרנו לאמץ את המתכון

מתכון מאת: באדיבות לחם יין, מערכת וואלה! אוכל
תמרים ואגוזים במאפיית לחם יין. צילום: דרור עינב,
תמרים ואגוזים במאפיית לחם יין(צילום: צילום: דרור עינב)

מצרכים

    • 500 גרםתמרים בוואקום
    • 100 גרםסוכר (1/2 כוס), אפשר להפחית לפי מידת המתיקות שאוהבים
    • 100 גרםסילאן (5 כפות)
    • 250 גרםאגוזים מרוסקים
    • 250 גרםפיסטוקים מרוסקים
    • קורטקינמון
    • קורטהל טחון
    • קוקוס קלוי או שומשום, לציפוי

אופן ההכנה

איך מכינים גלילת תמרים ואגוזים?

  • 1מבשלים על אש נמוכה בסיר בינוני את הסילאן יחד עם הסוכר ומערבבים באיטיות ליצירת קרמל.
  • 2לאחר קבלת נוזל אחיד, מוסיפים את התמרים, וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 3בקערת מיקסר, מערבבים בעזרת וו גיטרה את האגוזים, הפיסטוקים והבלילה שהתקבלה בבישול, מוסיפים מעט קינמון ומעט הל. וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 4מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים ומגלגלים מהם "נקניקיות". מצפים כרצוי בקוקוס קלוי או שומשום.
  • 5עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למינימום חצי שעה, עד שה"נקניקיה" קופאת.
  • 6מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully