גלילת תמרים ואגוזים ללא גלוטן
תמרים ואגוזים במאפיית לחם יין (צילום: צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- ל- 50 עוגיות
- 500 גרם תמרים בוואקום (חבילה שלמה)
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם סילאן
- 250 גרם אגוזים מרוסקים
- 250 גרם פיסטוק מרוסק
- קמצוץ קינמון
- קמצוץ הל
- קוקוס קלוי/שומשום לציפוי
- 1. מבשלים על אש נמוכה בסיר בינוני את הסילאן יחד עם הסוכר ומערבבים באיטיות ליצירת קרמל.
- 2. לאחר קבלת נוזל אחיד, מוסיפים את התמרים, וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
- 3. בקערת מיקסר, מערבבים בעזרת וו גיטרה את האגוזים, הפיסטוקים והבלילה שהתקבלה בבישול, מוסיפים מעט קינמון ומעט הל. וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
- 4. מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים שווים ומגלגלים מהם נקניקיות. מצפים כרצוי בקוקוס קלוי או שומשום.
- 5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא עד שה"נקניקיה" קופאת למינימום חצי שעה.
- 6. מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ, ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה