מתכונים חמים

תאנים ממולאות

תאנים ממולאות חזה עוף ברוטב תמרהינדי והל. ההשראה למתכון בtה מהשף משה בסון, ממסעדת "אקליפטוס" בירושלי

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מתכונים עם פירות יבשים של פיליס גלזר

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-18 דבלים גדולות, שרויים במים עד לריכוך
  • למלית:
  • 1 בצל אדום בינוני-קטן קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חזה עוף דפוק כמו לשניצל (פחות מ1/2 ס"מ), וחתוך לקוביות קטנות
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית הל קלוי וטחון טרי
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • ¼ כפית קינמון
  • קמצוץ ציפורן
  • לרוטב:
  • 3 כפות רסק תמרהינדי או רוטב מוכן
  • ½ כפית הל טחון
  • ½ כפית פלפל אנגלי טחון
  • 7 ס"מ מקל קינמון
  • בשר התאנים הטריות או 1 דבלה קצוצה דק
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות סילאן או סוכר חום
  • ½ כוס גרגירי רימון לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שהעוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים.
  • 2. פותחים את התאנים ליד השפיץ ומכניסים אצבע כדי ליצור מקום למילוי (אפשר להוציא חלק מהתוכן ולשמור לרוטב). משאירים את הכובע מחובר, אם אפשר. ממלאים את התאנים בזהירות בעוף המתובל, סוגרים את הכובע ודוחסים קלות, מסדרים את התאנים במגש.
  • 3. במחבת בה הכנו את המלית ממיסים את רסק התמרהינדי. מביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין, מתבלים ומוסיפים את שאר חומרי הרוטב. מכניסים את הדבלים למחבת, יוצקים מעל את הרוטב.
  • 4. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד להתרככות. אם משתמשים בתאנים טריות, רצוי לכסות ולהכניס לתנור חם ל-כ20 דקות עד התרככות. מגישים חם ומקשטים בגרגירי רימון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully