- 1. מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות חזה העוף, התבלינים והמלח, מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שהעוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים.
-
- 2. פותחים את התאנים ליד השפיץ ומכניסים אצבע כדי ליצור מקום למילוי (אפשר להוציא חלק מהתוכן ולשמור לרוטב). משאירים את הכובע מחובר, אם אפשר. ממלאים את התאנים בזהירות בעוף המתובל, סוגרים את הכובע ודוחסים קלות, מסדרים את התאנים במגש.
-
- 3. במחבת בה הכנו את המלית ממיסים את רסק התמרהינדי. מביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין, מתבלים ומוסיפים את שאר חומרי הרוטב. מכניסים את הדבלים למחבת, יוצקים מעל את הרוטב.
-
- 4. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד להתרככות. אם משתמשים בתאנים טריות, רצוי לכסות ולהכניס לתנור חם ל-כ20 דקות עד התרככות. מגישים חם ומקשטים בגרגירי רימון.