אטריות רחבות עם פרג ולימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 250 גרם אטריות ביצים(לכו על איטלקיות, תוצרת יד מיובשות שניתן להשיג במעדניות טובות, אם אפשר)
- כוס אפונה (קפואה רגילה ולא אפונה עדינה)
- 2 כפות פרג
- -3-2 כפות חמאה או שמן זית (או תערובת)
- 2 כפות עירית קצוצה
- 2 כפיות מיץ לימון, או יותר לפני הטעם
- מלח ופלפל שחור גרוס לפני הטעם
- מים
- להגשה
- פרמזן מגורר (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. קולים את זרעי הפרג קלות עד שהם ריחניים במחבת יבשה על אש בינונית-קטנה, בבחישה, כ-2 דקות.
- 2. מכינים את האטריות על דנטה (לא רכות ממש) בסיר גדול לפני ההוראות על גבי האריזה. מוסיפים את האפונה בדקה האחרונה של בישול. מסננים ביחד, אך שומרים כחצי כוס ממי הבישול.
- 3. מוסיפים את החמאה (ו/או שמן זית) לסיר החם עד שהיא נמסה לגמרי. מוסיפים את תערובת האטריות והאפונה, עירית, מיץ לימון, מלח ופלפל עם מספיק מהמים בכדי לשמור את האטריות לחות. מגישים מיד, עם פרמזן מגורר אם רוצים.