שווארמה טבעונית של ננוצ'קה
שווארמה עסיסית וטבעונית עשויה סייטן המוגשת עם סלסת עגבניות גרוזינית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 1 קילו גוש סייטן
- 1 בצל לבן
- 3 שיני שום
- 250 מ"ל שמן זית
- חצי כף מלח
- חצי כף כמון
- חצי כף פפריקה מתוקה
- חצי כף קארי
- חצי כפית עמבה
- סלסה גרוזינית
- 10 עגבניות נקיות מהעוקץ
- 5 שיני שום
- 1 כף אמבה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית חומץ בין ייו אדום
- 1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מכינים סלסה: במעבד מזון טוחנים את העגבניות והשום. מוזגים לקערה ומוסיפים את כל התבלינים. שומרים בצד.
- 2. פורסים את הסייטן לרצועות דקות (כמו שווארמה). מערבבים בקערה את כל התבלינים. מוסיפים שמן ומערבבים עד לתערובת אחידה, יוצקים על השווארמה ומשרים.
- 3. במחבת גדולה מטגנים עם מעט שמן זית ובצל פרוס לפרוסות עבות עד להזהבה.
- 4. מוסיפים את תערובת השווארמה למחבת, מקפיצים ומבשלים כ-5 דקות.
- 5. מגישים עם רוטב סלסה גרוזינית וסלט ירקות קצוץ על חצי פיתה קלויה על אש או תנור.