וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלאסיקה: עוגת היער השחור

השילוב הנצחי של שוקולד ודובדבנים פשוט עובד. כך תכינו בבית את עוגת היער השחור

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

עוגת היער השחור של רות אוליבר. דרור עינב
עוגת היער השחור של רות אוליבר

מצרכים למתכון

  • ל-2 רינגים בקוטר 22 ס"מ:
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם מסקרפונה
  • 150 גרם סוכר דק
  • 1 כף תמצית וניל
  • לציפוי גאנש:
  • 200 גרם שוקלד מריר קצוץ
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • להרכבת העוגה:
  • 200 גרם דובדבני אמרנה
  • 200 גרם פירות יער טריים (פטל, אוכמניות, תותים)
  • 1/2 כוס סירופ דובדבני אמרנה מתובל ב-1 כף רום איכותי
  • לקישוט:
  • 200 גרם שוקולד קצוץ דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. לקערת מיקסר שוברים ביצים ושופכים סוכר. מניחים את הקערה מעל בן מארי, מחממים ומערבבים עד להמסת כל הסוכר וחימום הביצים לכ-60 מעלות.
  • 3. מעבירים את הקערה אל המיקסר, ומקציפים עד קבלת תערובת אוורירית ותפוחה מאוד.
  • 4. מערבבים בנפרד קמח, קקאו, מלח מנופים, ומקפלים את התערובת היבשה לקצף הביצים. מוסיפים חמאה מומסת בתנועות קיפול להטמעת החמאה, יוצקים מחצית תערובת לכל רינג, אופים 20-25 דקות, ומקררים.
  • 5. חוצים כל עוגה לגובהה, כך שמתקבלות 4 עוגות נמוכות.
  • 6. מכינים מלית: מקציפים שמנת, מסקרפונה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית לקבלת קצפת יציבה, ושומרים במקרר. (שומרים בצד קצפת מוכנה לקישוטים)
  • 7. מרכיבים את העוגה: מניחים את השכבה התחתונה בתוך הרינג עם שקף או על צלחת הגשה, מברישים בסירופ אמרנה, מורחים שכבת קצפת עבה, מפזרים דובדבנים ופירות יער ומכסים בשכבת עוגה נוספת וחוזר חלילה עם שאר השכבות. בסיום מצפים את העוגה, מקשטים בקצפת, דובדבנים ופירורי שוקולד, ומקררים אותה היטב להתייצבות הקרמים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully