- 1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. בינתיים מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה לקרם אוורירי. מוסיפים בהדרגה חלמונים ומערבלים עד שהם נטמעים בקרם.
-
- 2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים ומערבלים בקצרה רק עד שנוצר בצק רך. מורחים את הבצק בתבנית המרופדת לשכבה בעובי 1 ס"מ בעזרת מרית.אופים כ-25 דקות עד לגוון חום זהוב.
-
- 3. מכינים קרם לימון: טורפים ביצה וחלמונים בקערית.
-
- 4. מחממים חמאה, סוכר ומיץ לימון על באן מארי עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את תערובת הביצים והחלמונים ומבשלים תוך כדי שטורפים עד שהקרם מסמיך למרקם של קרם פטיסייר (למי שיש מדחום קונדיטורים - עד שהתערובת מגיעה ל-83 מעלות).
-
- 5. מסירים את הקרם מהבאן מארי ומעבדים במוט ריסוק עד לקבלת תחליב חלק ומבריק. מצמידים לפני הקרם ניילון נצמד (כדי שלא ייווצר קרום) ושומרים במקרר.
-
- 6. מכינים קצפת וניל: מקציפים את כל החומרים לקבלת קצפת רכה.
-
- 7. מכינים קליפות לימון מסוכרות: מרתיחים מים בסיר קטן וחולטים את הקליפות 2 דקות לנטרול המרירות. מסננים וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
-
- 8. מביאים את המים (100 מ"ל) וסוכר לרתיחה בסיר נוסף ומבשלים כ-3 דקות על להבה בינונית לקבלת סירופ. מוסיפים את קליפות הלימון ומבשלים כ-15 דקות עד שהקליפות הופכות שקופות. מצננים.
-
- 9. מרכיבים את המנה ומגישים: שוברים את הבסיס לפיסות בינוניות ומניחים בתחתית כוסות הגשה עד שליש מגובהן. מכסים את שליש הכוס שמעל בקרם לימון ומסיימים בקצפת. מפזרים מעל קליפות לימון מסוכרות ומגישים.