אנחנו לא מכירים חטיף מלוח יותר ממכר מעוגיות מלוחות בסגנון עבאדי. ילדים קטנים ונוער, טף ומבוגרים, קשישים עם כוס התה, או חבר'ה בצפייה משותפת במשחק לצד כמה בקבוקי בירה וגבינת לאבנה למריחה. כל אחד יאהב אותם.
אורלי פלאי-בורנשטיין מכינה לנו את העוגיות האלו בצורה המושלמת מחמישה מרכיבים בלבד. אחרי שתכינו אותם לא תרצו לחזור לרכוש את המוצר המסחרי והצנצנת על השיש תתרוקן במהירות, ובצדק.
מצרכים ל-30 עוגיות:
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כפית מלח
- לציפוי: ביצה טרופה וזרעי שומשום
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מעבדים את כל החומרים יחד לקבלת בצק נוח ושמנוני מעט. אם הוא רך מדי מוסיפים מעט קמח ואם יבש עוד קצת מים.
3. יוצרים גלילים ומהם עוגיות טבעתיות. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה להתייצבות והזהבה קלה.