עוגיות וניל מושלגות

עוגיות וניל פריכות ונימוחות במראה מושלג, שמתקבל בזכות טריק מיוחד

מתכון מאת: רות אופק, מערכת וואלה!
עוגיות מושלגות של רות אופק. דרור עינב,
עוגיות מושלגות של רות אופק(צילום: דרור עינב)

מצרכים

  • 125 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 200 גר' (כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 300 גר' (2 כוסות+2 כפות) קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפיה
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר מערבלים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת קרמית.
  • 2. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, תוך כדי ערבול בין הוספה להוספה. מומלץ גם לגרד את דפנות הקערה עם לקקן על מנת שנקבל ערבול אחיד של כל החומרים.
  • 3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להמנע מערבול יתר ולהפסיק כשלא רואים יותר גושי קמח בבצק. מניחים לבצק להצטנן במקרר למשך כשעה.
  • 4. כעבור שעה מחממים את התנור ל -180 מעלות, מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ו- 2 קערות: אחת עם סוכר ואחת עם אבקת סוכר ומתחילים לעצב את העוגיות. מהבצק שהצטנן יוצרים כדורים בקוטר של 2-3 ס"מ. מגלגלים כל כדור פעם אחת בסוכר ולאחר מכן פעמיים באבקת הסוכר (חשוב לגלגל פעמיים לקבלת המראה המושלג המושלם).
  • 5. אני מוצאת שהכי נוח לעבוד בסרט נע – קודם כל מגלגלים, אחר כך טובלים בסוכר ובסוף טובלים באבקת הסוכר. אופים את העוגיות במשך כ- 10 דקות עד שהן מתנפחות מעט ומקבלות את המעטה המושלם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully