לזניה בשרית כשרה
מתכון ללזניה מעולה עם רוטב בשר וירקות עשיר ובשמל פרווה
לזניה בשרית של אורלי פלאי (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- לתבנית מלבנית בגודל 17*28 ס"מ
- 9 עלי לזניה
- לרוטב בשר ועגבניות:
- 500 גרם בשר טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל או גבעול כרישה קצוץ
- 1 גזר קצוץ או מגורר
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור
- 1 עלה דפנה
- 3-4 גבעולי תימין
- 3-4 גבעולי אורגנו
- 5 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות
- לירקות (אחד או יותר):
- 2 פלפלים קלויים
- 1/2 כרובית מפורקת לפרחים וצלויה או מטוגנת
- 1 חציל קלוי, ללא קליפה
- 5 פטריות פורטבלו פרוסות
- 2 עגבניות פרוסות
- לרוטב לבן:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות קמח
- 2 כוסות מרק (אפשר ציר עוף, בשר והכי טעים - מרק בצל מסונן)
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- מלח
- פלפל
- 1 כף מיונז
- 1 שן שום כתושה
- 1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל, גזר וסלרי.
- 2. מוסיפים שום ובשר ומטגנים יחד עד שהבשר מתפורר לחלוטין.
- 3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עשבי תיבול ועגבניות, מכסים ומבשלים חצי שעה. במקביל, מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 4. מכינים רוטב לבן: מחממים שמן זית בקלחת ומערבבים עם קמח. יוצקים מרק, מתבלים בשום, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים עד שהמרק מסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים מיונז ומערבבים היטב.
- 5. מרכיבים את הלזניה: מניחים בתבנית משומנת 3 עלי לזניה, מפזרים שליש מכמות רוטב הבשר, שליש מכמות הירקות שבהם בחרתם (פלפל, כרובית, חציל, פטריות ו/או עגבניות) ושוב עלי לזניה, רוטב וירקות. מסיימים ברוטב הלבן, בפרוסות של עגבניות ובעלי אורגנו ושולחים לתנור.
- 6. אופים 30-40 דקות או עד שהלזניה רכה, זהובה ומבעבעת. ממתינים עשר דקות להתייצבות הלזניה לפני שפורסים, כדי שהשכבות לא יתפרקו.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה