וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסמבוסק של ארז קומרובסקי

אחרי שטעמתם מבצק הסמבוסק הממולא בחומוס של המאסטר אין כבר דרך חזרה. ארז קומרובסקי מקצר תהליכים עד לתוצאה המדהימה

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 20-15 יחידות
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח קסם
  • 250-300 גר' מי בישול של גרגרי חומוס מקוררים לטמפ' החדר
  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כף מלח
  • למילוי:
  • 2-3 בצלים גדולים קצוצים דק דק
  • 1/2 1 כוסות חומוס יבש מושרה לילה במים
  • 1 כפית זרעי כמון קלויים וכתושים
  • פלפל שחור ומלח, לפי הטעם
  • קורט כורכום
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את החומוס המושרה עם המון מים עד שהחומוס רך ונימוח. מסננים, שומרים את מי הבישול עבור הבצק ומצננים.
  • 2.לשים יחד את הקמח עם מי בישול החומוס המצוננים. מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומתפיחים במשך 30 דקות בקיץ ו-45 דקות בחורף.
  • 3. בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן תירס עד לשקיפות. מוסיפים את גרגרי החומוס החמימים, הפלפל החריף, מתבלים בתבלינים ומועכים. מניחים להתקרר בטמפ' החדר.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-15-20 כדורים ופותחים כל אחד לעיגול בקוטר 10 ס"מ בערך.
  • 5. שמים במרכז כל עיגול כף מהמילוי, מקפלים וסוגרים היטב באמצעות האצבעות. מתפיחים כ-15 דקות נוספות.
  • 6. מטגנים בשמן חם ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully