- 1. הכנת המלית: מבשלים בסיר את האורז עם כוס וחצי מים רותחים על אש נמוכה וללא כיסוי רק עד לצמצום המים- חצי בישול. מצננים.
- 2. בקערה גדולה מערבבים את כל שאר מרכיבי המלית ומוסיפים את האורז שהתקרר.
- 3. הכנת הירקות: קוטמים לכל ירק את חלקו העליון ('המכסה'), שומרים בצד ומרוקנים את תוכנם. דוקרים את הירקות המרוקנים בעזרת סכין.
-
- 4. ממלאים את הירקות במלית ומחזירים להם את 'המכסה' שלהם..
- 5. הכנת הרוטב: בסיר סוטאז' רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצלים ועגבניות. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות על אש נמוכה.
- 6. מתבלים בפפריקה, מלח, כמון וסילאן ויוצקים חצי כוס מים. מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- 7. מסדרים את הירקות בתוך הסיר ומוסיפים מים עד לשלושת רבעי גובה הירקות.
- 8. מבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כ- 30 דקות. לאחר 10 דקות מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות.
- 9. בסיום הבישול מומלץ לחרוך מעט את מכסי הירקות בגריל של התנור, או בעזרת ברנר.