וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות עסיסי

פלפלים,קישואים ועגבניות, עוטפים מילוי עשיר של אורז ובשר ונכנסים לתוך רוטב עגבניות מתובל במעט סילאן

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה

פלפלים ממולאים. אפיק גבאי,
פלפלים ממולאים/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • כמות: ל 8-9 מנות בסיר סוטאז' רחב
  • 8-9 יחידות של ירקות צבעוניים לפי העדפה (פלפלים בצבעים שונים, עגבניות גדולות, קישואים עגולים)
  • למלית:
  • 1 כוס אורז
  • 1/2 1כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם בשר טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף בהרט
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המלית: מבשלים בסיר את האורז עם כוס וחצי מים רותחים על אש נמוכה וללא כיסוי רק עד לצמצום המים- חצי בישול. מצננים.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את כל שאר מרכיבי המלית ומוסיפים את האורז שהתקרר.
  • 3. הכנת הירקות: קוטמים לכל ירק את חלקו העליון ('המכסה'), שומרים בצד ומרוקנים את תוכנם. דוקרים את הירקות המרוקנים בעזרת סכין.
  • 4. ממלאים את הירקות במלית ומחזירים להם את 'המכסה' שלהם..
  • 5. הכנת הרוטב: בסיר סוטאז' רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצלים ועגבניות. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות על אש נמוכה.
  • 6. מתבלים בפפריקה, מלח, כמון וסילאן ויוצקים חצי כוס מים. מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • 7. מסדרים את הירקות בתוך הסיר ומוסיפים מים עד לשלושת רבעי גובה הירקות.
  • 8. מבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כ- 30 דקות. לאחר 10 דקות מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות.
  • 9. בסיום הבישול מומלץ לחרוך מעט את מכסי הירקות בגריל של התנור, או בעזרת ברנר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully