וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלובה בדואית אמיתית, שלב אחר שלב

רונית אבידן הדרימה עד ליישוב הבדואי לקייה שבאזור באר שבע כדי ללמוד על סודות הבישול הבדואי וחילצה עבורנו מתכון למקלובה

הכנת מקלובה ואוזי בלקייה. דרור עינב
פאטינה. עם תערובת תבלינים סודית והשריה של העוף במי לימון/דרור עינב

המאכל שכולנו מכירים היום בשם מקלובה, הוא מאכל עתיק שהיה נקרא בשם בדאנג'ניה (באדנג'ן פירושו חציל בערבית) ואותו היו מכינים בעיקר מחצילים. רונית אבידן הדרימה עד ליישוב הבדואי לקייה שבאיזור באר שבע כדי ללמוד על סודות הבישול הבדואי וחזרה עבורינו עם מתכון מפורט למקלובה בדואית אמיתית.

לא תמצאו מתכון מפורט יותר להכנת המנה המפוארת הזו שמכילה שפע של תבלינים וכמובן עוף נהדר. הקפידו שכל המצרכים יהיו טובים וטריים בלבד והנה לכם מתכון להצלחה.

מצרכים לסיר משפחתי גדול:

  • 1 עוף שלם מפורק ל-4 או 4 כרעיים (אפשר מחולקות לשוקיים וירכיים)
  • 1-2 לימונים
  • מלח ופלפל
  • כורכום
  • 1 בצל
  • 1 חציל פרוס לאורך
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים לאורך
  • 1 כרובית קטנה או חצי כרובית גדולה מפורקת לפרחים
  • 3 בצלים פרוסים
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים קלופות
  • 2-3 עגבניות פרוסות
  • 500 גרם אורז בסמטי מושרה 15 דק' במים
  • תערובת התבלינים של פאטינה:
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית ציפורן טחונה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית זנגביל יבש טחון
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • מעט גרידה מאגוז מוסקט
  • שמן זית
הכנת מקלובה ואוזי בלקייה. דרור עינב
סודות הבישול הבדואי. מקלובה/דרור עינב

הוראות הכנה:

1. משפשפים את העופות בחצאי לימון ושמים אותם בתוך קערה גדולה עם מים. סוחטים פנימה את הלימון שנשאר ומכניסים פנימה גם את הקליפות. משהים מינימום 30 דקות, עד לילה שלם. מסננים ומייבשים.

2. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל. מוסיפים את העופות, משחימים מעט, מוסיפים מים עד כיסוי, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל ומבשלים 30-40 דקות.

3. יוצקים שמן בנדיבות למחבת רחבה ומטגנים את החציל, תפוחי האדמה והכרובית. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל יחד עם שיני השום השלמות עד לריכוך והתקרמלות.

4. מסננים את האורז המושרה ומערבבים עם תערובת התבלינים.

5. הרכבת המקלובה: בסיר רחב וגדול מסדרים את פרוסות העגבניות כך שיכסו את התחתית. מעליהן מסדרים את העוף שבושל (את נוזלי הבישול שומרים), אחר כך שכבה אחת של תפוחי האדמה, מעל שכבה של פרוסות החציל, עוד שכבה של כרובית, מעליה את השום והבצל ולבסוף האורז המתובל. מעל הכל יוצקים את נוזלי הבישול של העוף (הציר שנוצר) עד לגובה של 2 ס"מ מעל האורז. טועמים את הנוזל ואם חסר מלח, מוסיפים ומתקנים תיבול.

6. מביאים את הסיר לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 45 דקות בכיסוי מלא.

7. הפכים את הסיר לצלחת הגשה (או מגש) שקוטרה גדול מקוטר הסיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully