קציצות בשר של אמא זהבה
במסגרת פרויקט "טעם של ילדות" מביא אלינו המתנדב מיכה סימסולו מתכון לקציצות של אמא זהבה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים (כ-15 קציצות):
- 600 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ טוב
- 1 שן שום קצוצה
- 2 ביצים
- שמן זית לטיגון חצי עמוק
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 1/2 כפית פלפל אנגלי (אופציה)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה גדולה.
- 2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים לספיגת הטעמים.
- 3. צרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של כדורי פינג פונג.
- 4. מחממים במחבת שמן זית לטיגון חצי עמוק (עד חצי גובה הקציצה) עד השחמה. הופכים ומטגנים את הצד השני.