מתכונים חמים

סלט גרגרי חומוס וכרובית

השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם מכינה סלט בריאות המורכב מגרגרי חומוס, פרחי כרובית טריים עגבניות מיובשות ועלי סלרי רעננים, ויכול להוות ארוחה שלמה בקערה או לתפקד כתוספת קלילה לארוחה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט חומוס וכרובית, בראסרי עין כרם (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לסלט:
  • 1 פחית גרגירי חומוס מסוננים או 350 גרם גרגרים מבושלים
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 4 תמרים מגולענים חתוכים גס
  • 4 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 2 חופנים עלי סלרי שטופים וקצוצים גס
  • ראש כרובית קטן מפורק לפרחים קטנים
  • לרוטב:
  • 1 כף זרעי כמון שלמים
  • 100 מ"ל שמן זית (קצת פחות מחצי כוס)
  • 20 מ"ל מיץ לימון (1 כף)
  • 30 מ"ל סילאן (כף וחצי)
  • מעט מלח
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הרוטב: על מחבת חמה ויבשה קולים את זרעי הכמון 2-3 דקות.
  • 2. מכניסים את הזרעים הקלויים לצנצנת עם שאר מרכיבי הרוטב, סגרים ומשקשקים.
  • 3. בתוך קערה גדולה מערבבים את גרגרי החומוס, הסלרי עם העלים, הגזר, התמרים, העגבניות המיובשות ופרחי הכרובית עם הרוטב.
  • 4. אוכלים בהנאה ישר מהקערה או מעבירים לקערת הגשה יפה, מגלפים פרוסות פרמזן ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully