פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט עוף ברוטב עשיר

      יוסי שיטרית משתף כיצד להכין סלט עוף מפנק משאריות עוף האתמול, בזכות שילוב של רוטב עשיר, פיסטוקים, ועלי רוקט קצוצים

      4 מדרגים / 3.43 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: עבור 6-8 סועדים
      • זמן הכנה: 15-20 דקות הכנה
      • דרגת קושי: קל
      • 8 שוקי עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, צלויות בתנור
      • לבצל מוחמץ:
      • 1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס דק
      • 1/2 כוס חומץ טבעי
      • 1 כפית סוכר
      • לרוטב:
      • 2 חלמונים
      • חופן שמיר קצוץ
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 1 כף חרדל
      • 1 קמצוץ מלח ים
      • 1/4 כוס שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
      • 1 לימון סחוט למיץ
      • להגשה:
      • 1 חופן פיסטוקים קלויים (ניתן לשלב אגוזים אחרים כמו קשיו או מלך)
      • 1 חופן אגוזי לוז שבורים וקלויים
      • 2 צרורות של רוקט (ניתן לשלב גם עלי נענע, כוסברה או פטרוזיליה)
      • מיץ מ-2 לימונים
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1.הבצל: במחבת רחבה מקפיצים את הבצל, החומץ והסוכר עד לריכוך הבצל ומסננים.
      • 2. מכינים את הרוטב במכתש ועלי או במעבד מזון: תחילה מערבבים תוך כתישה את החלמונים עם השמיר, השום, החרדל והמלח ואז מזלפים בהדרגה את השמנים עד לכדי רוטב הומוגני ואחיד. לסיום מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
      • 3. מפרקים את שוקי העוף מהעצם, קורעים לחתיכות בינוניות ומערבבים עם הרוטב.
      • 4. מסדרים על צלחת שטוחה ורחבה את העוף המתובל ומסדרים מעל את הבצלים המוחמצים, הפיסטוקים והאגוזים.
      • 5. קוצצים את הרוקט דק ומסדרים בשכבה אחת מעל הכל.
      • מטבלים מעל עם שמן זית, מלח ולימון ומגישים.
      סלט עוף ברוטב עשיר
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות