מתכונים חמים

סלט עוף ברוטב עשיר

יוסי שיטרית משתף כיצד להכין סלט עוף מפנק משאריות עוף האתמול, בזכות שילוב של רוטב עשיר, פיסטוקים, ועלי רוקט קצוצים

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 6-8 סועדים
  • זמן הכנה: 15-20 דקות הכנה
  • דרגת קושי: קל
  • 8 שוקי עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, צלויות בתנור
  • לבצל מוחמץ:
  • 1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס דק
  • 1/2 כוס חומץ טבעי
  • 1 כפית סוכר
  • לרוטב:
  • 2 חלמונים
  • חופן שמיר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף חרדל
  • 1 קמצוץ מלח ים
  • 1/4 כוס שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • להגשה:
  • 1 חופן פיסטוקים קלויים (ניתן לשלב אגוזים אחרים כמו קשיו או מלך)
  • 1 חופן אגוזי לוז שבורים וקלויים
  • 2 צרורות של רוקט (ניתן לשלב גם עלי נענע, כוסברה או פטרוזיליה)
  • מיץ מ-2 לימונים
  • שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.הבצל: במחבת רחבה מקפיצים את הבצל, החומץ והסוכר עד לריכוך הבצל ומסננים.
  • 2. מכינים את הרוטב במכתש ועלי או במעבד מזון: תחילה מערבבים תוך כתישה את החלמונים עם השמיר, השום, החרדל והמלח ואז מזלפים בהדרגה את השמנים עד לכדי רוטב הומוגני ואחיד. לסיום מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. מפרקים את שוקי העוף מהעצם, קורעים לחתיכות בינוניות ומערבבים עם הרוטב.
  • 4. מסדרים על צלחת שטוחה ורחבה את העוף המתובל ומסדרים מעל את הבצלים המוחמצים, הפיסטוקים והאגוזים.
  • 5. קוצצים את הרוקט דק ומסדרים בשכבה אחת מעל הכל.
  • מטבלים מעל עם שמן זית, מלח ולימון ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully