סלט עוף ברוטב עשיר
יוסי שיטרית משתף כיצד להכין סלט עוף מפנק משאריות עוף האתמול, בזכות שילוב של רוטב עשיר, פיסטוקים, ועלי רוקט קצוצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 6-8 סועדים
- זמן הכנה: 15-20 דקות הכנה
- דרגת קושי: קל
- 8 שוקי עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, צלויות בתנור
- לבצל מוחמץ:
- 1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס דק
- 1/2 כוס חומץ טבעי
- 1 כפית סוכר
- לרוטב:
- 2 חלמונים
- חופן שמיר קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף חרדל
- 1 קמצוץ מלח ים
- 1/4 כוס שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
- 1 לימון סחוט למיץ
- להגשה:
- 1 חופן פיסטוקים קלויים (ניתן לשלב אגוזים אחרים כמו קשיו או מלך)
- 1 חופן אגוזי לוז שבורים וקלויים
- 2 צרורות של רוקט (ניתן לשלב גם עלי נענע, כוסברה או פטרוזיליה)
- מיץ מ-2 לימונים
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1.הבצל: במחבת רחבה מקפיצים את הבצל, החומץ והסוכר עד לריכוך הבצל ומסננים.
- 2. מכינים את הרוטב במכתש ועלי או במעבד מזון: תחילה מערבבים תוך כתישה את החלמונים עם השמיר, השום, החרדל והמלח ואז מזלפים בהדרגה את השמנים עד לכדי רוטב הומוגני ואחיד. לסיום מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. מפרקים את שוקי העוף מהעצם, קורעים לחתיכות בינוניות ומערבבים עם הרוטב.
- 4. מסדרים על צלחת שטוחה ורחבה את העוף המתובל ומסדרים מעל את הבצלים המוחמצים, הפיסטוקים והאגוזים.
- 5. קוצצים את הרוקט דק ומסדרים בשכבה אחת מעל הכל.
- מטבלים מעל עם שמן זית, מלח ולימון ומגישים.