פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל כוסמת קלוייה עם גזר, פטריות וערמונים

      מתכון לתבשיל כוסמת קלוייה עם גזר, פטריות וערמונים, עז תלם

      10 מדרגים / 3.24 כוכבים

      תבשיל כוסמת עם גזר, פטריות וערמונים (צילום: אסף אמברם)
      תבשיל כוסמת עם גזר, פטריות וערמונים (צילום: אסף אמברם)

      מצרכים

        • 4 כפותשמן זית
        • 2 חבילותפטריות שמפניון טריות (או איזה שאוהבים, פרוסות דק, כחצי ק"ג סכ"ה)
        • בצל בינוני (קלוף וחתוך לקוביות)
        • 2 גזר גדולים (קלופים וחתוכים לקוביות או מגוררים)
        • 2 כוסותכוסמת חומה קלויה (שטופה היטב ומסוננת)
        • חבילהערמונים קלופים (חתוכים גס, אפשר גם 2 חבילות)
        • 3 כוסותמים (משתמשים באותן כוסות בהן מדדתם את הכוסמת)
        • מלח לפי הטעם
        • פלפל שחור לפי הטעם
        • להגשה

        • טחינה (איך שאוהבים)
        • 2 גבעוליבצל ירוק קצוצים (או עירית)

      אופן ההכנה

        איך מכינים תבשיל כוסמת קלוייה עם גזר, פטריות וערמונים ?

      • מחממים בסיר בינוני את שמן הזית.
      • מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות, מטגנים 4-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהפטריות רכות.
      • מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
      • מוסיפים את הכוסמת ומטגנים 2 דקות נוספות.
      • מוסיפים את הערמונים ואת המים, מערבבים מעט ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס (חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה).
      • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
      • מבשלים 18-20 דקות, עד שהכוסמת מבושלת לחלוטין.
      • מכבים את הלהבה וממתינים 3-4 דקות בסיר מכוסה.
      • להגשה: מומלץ להגיש עם טחינה, בצל ירוק או עירית קצוצים.

      עוד מתכוני ארוחת צהריים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -