פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל כוסמת קלוייה עם גזר, פטריות וערמונים

      מתכון לתבשיל כוסמת קלוייה עם גזר, פטריות וערמונים, עז תלם

      5 מדרגים / 3.33 כוכבים

      תבשיל כוסמת עם גזר, פטריות וערמונים (צילום: אסף אמברם)
      תבשיל כוסמת עם גזר, פטריות וערמונים (צילום: אסף אמברם)

      מצרכים

        • 4 כפותשמן זית
        • 2 חבילותפטריות שמפניון טריות (או איזה שאוהבים, פרוסות דק, כחצי ק"ג סכ"ה)
        • בצל בינוני (קלוף וחתוך לקוביות)
        • 2 גזר גדולים (קלופים וחתוכים לקוביות או מגוררים)
        • 2 כוסותכוסמת חומה קלויה (שטופה היטב ומסוננת)
        • חבילהערמונים קלופים (חתוכים גס, אפשר גם 2 חבילות)
        • 3 כוסותמים (משתמשים באותן כוסות בהן מדדתם את הכוסמת)
        • מלח לפי הטעם
        • פלפל שחור לפי הטעם
        • להגשה

        • טחינה (איך שאוהבים)
        • 2 גבעוליבצל ירוק קצוצים (או עירית)

      אופן ההכנה

        איך מכינים תבשיל כוסמת קלוייה עם גזר, פטריות וערמונים ?

      • מחממים בסיר בינוני את שמן הזית.
      • מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות, מטגנים 4-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהפטריות רכות.
      • מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
      • מוסיפים את הכוסמת ומטגנים 2 דקות נוספות.
      • מוסיפים את הערמונים ואת המים, מערבבים מעט ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס (חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה).
      • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
      • מבשלים 18-20 דקות, עד שהכוסמת מבושלת לחלוטין.
      • מכבים את הלהבה וממתינים 3-4 דקות בסיר מכוסה.
      • להגשה: מומלץ להגיש עם טחינה, בצל ירוק או עירית קצוצים.

      עוד מתכוני ארוחת צהריים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -