- אופן ההכנה:
-
- 1. משרים את הכוסמת במים לכסות במשך הלילה, מסננים ומבשלים ב4 כוסות מים עד לריכוך. מסננים. מתקבלות 2 כוסות לאחר הבישול.
-
- 2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון למעט העירית והפטרוזיליה. מעבדים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה (לא מחית).
-
- 3. מעבירים לקערה ומערבבים לתוך התערובת את עשבי התיבול. מגלגלים לכדורים בגודל של כדור גולף (אם התערובת דביקה מדיי, כדאי להרטיב את הידיים בקצת מים). מניחים את הקרוקטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30-40 דק' עד שמזהיבים. הופכים פעם או פעמיים.
- מומלץ לתת להם להתקרר ל10 דקות לפני ההגשה. מגישים עם קטשופ צ'יה.
-
- אופן הכנת קטשופ צ'יה:
-
- 1.במעבד מזון, טוחנים את הכל למעט הצ'יה ומעבירים את הרוטב שנוצר לסיר קטן. מבשלים על אש בינונית ל-10 דק' ,מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים. מגישים קר