פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרוקט כוסמת

      קרוקט כוסמת בסגנון מזרח תיכוני עשוי מכוסמת ירוקה שהיא סופר-בריאה, ויש לו טעם בדיוק כמו פלאפל. מוגש לצד קטשופ צ'יה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קרוקטים של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)
      קרוקטים של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • חומרים:
      • 1 שן שום כתושה
      • 1/2 כוס שמרי בירה
      • 1/4 כוס טחינה
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 2 כפיות כמון
      • 1 כפית זרעי חרדל
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 כפית פלפל שחור
      • 1 כפית מלח ים
      • 1ביצת פשתן או צ'יה (1 כף פשתן או זרעי צ'יה טחונים
      • עם 3 כפות מים, מערבבים וממתינים 5 דקות לפני השימוש)
      • 1/4 כוס עירית קצוצה
      • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • לקטשופ צ'יה
      • חומרים:
      • 3 עגבניות בשלות
      • 1 כף זרעי צ'יה
      • 2 תמרים מזן מג'הול מושרים במים חמים לכמה דקות
      • 1/2 כפית מלח ים
      • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
      • 1/2 כפית כמון
      • 1/2 כפית זרעי כוסברה
      • קמצוץ צ'ילי חריף (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. משרים את הכוסמת במים לכסות במשך הלילה, מסננים ומבשלים ב4 כוסות מים עד לריכוך. מסננים. מתקבלות 2 כוסות לאחר הבישול.
      • 2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון למעט העירית והפטרוזיליה. מעבדים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה (לא מחית).
      • 3. מעבירים לקערה ומערבבים לתוך התערובת את עשבי התיבול. מגלגלים לכדורים בגודל של כדור גולף (אם התערובת דביקה מדיי, כדאי להרטיב את הידיים בקצת מים). מניחים את הקרוקטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30-40 דק' עד שמזהיבים. הופכים פעם או פעמיים.
      • מומלץ לתת להם להתקרר ל10 דקות לפני ההגשה. מגישים עם קטשופ צ'יה.
      • אופן הכנת קטשופ צ'יה:
      • 1.במעבד מזון, טוחנים את הכל למעט הצ'יה ומעבירים את הרוטב שנוצר לסיר קטן. מבשלים על אש בינונית ל-10 דק' ,מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים. מגישים קר

      עוד מתכוני פלאפל

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -