פלאפל עדשים
מתכון לפלאפל עדשים ירוקות עם רוטב טחינה - יוגורט שמוסיף לכדורים השחומים המון רעננות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-40 קציצות
- 1/2 ק"ג עדשים ירוקות יבשות, מושרות במים למשך הלילה
- 1 צרור כוסברה, עם הגבעולים
- 1 צרור פטרוזיליה, עם הגבעולים
- 1 כוס עלי נענע
- 1 בצל גדול
- כפית כמון
- 4 שיני שום
- מלח, פלפל שחור
- 2 כפות קמח
- שמן, לטיגון
- לרוטב טחינה-יוגורט:
- ¼1 כוסות יוגורט
- ¼1 כוסות מי קרח
- ½2 כוסות טחינה גולמית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- מלח
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את העדשים במטחנת במעבד מזון ביתי (יש לשים לב שלא לטחון יתר על המידה) עם הכוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל, שום, מלח ופלפל.
- 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- 3. מכדררים מהתערובת כדורים ביד או במכשיר לכדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.
- 4. רוטב טחינה-יוגורט: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה ומגישים עם הכדורים החמים.