פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פלאפל עדשים

      מתכון לפלאפל עדשים ירוקות עם רוטב טחינה - יוגורט שמוסיף לכדורים השחומים המון רעננות

      4 מדרגים / 3.39 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לכ-40 קציצות
      • 1/2 ק"ג עדשים ירוקות יבשות, מושרות במים למשך הלילה
      • 1 צרור כוסברה, עם הגבעולים
      • 1 צרור פטרוזיליה, עם הגבעולים
      • 1 כוס עלי נענע
      • 1 בצל גדול
      • כפית כמון
      • 4 שיני שום
      • מלח, פלפל שחור
      • 2 כפות קמח
      • שמן, לטיגון
      • לרוטב טחינה-יוגורט:
      • ¼1 כוסות יוגורט
      • ¼1 כוסות מי קרח
      • ½2 כוסות טחינה גולמית
      • 1/2 כוס מיץ לימון
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1. טוחנים את העדשים במטחנת במעבד מזון ביתי (יש לשים לב שלא לטחון יתר על המידה) עם הכוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל, שום, מלח ופלפל.
      • 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
      • 3. מכדררים מהתערובת כדורים ביד או במכשיר לכדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.
      • 4. רוטב טחינה-יוגורט: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה ומגישים עם הכדורים החמים.

      עוד מתכוני פלאפל

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -