פלאפל עדשים

מתכון לפלאפל עדשים ירוקות עם רוטב טחינה - יוגורט שמוסיף לכדורים השחומים המון רעננות

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • לכ-40 קציצות
  • 1/2 ק"ג עדשים ירוקות יבשות, מושרות במים למשך הלילה
  • 1 צרור כוסברה, עם הגבעולים
  • 1 צרור פטרוזיליה, עם הגבעולים
  • 1 כוס עלי נענע
  • 1 בצל גדול
  • כפית כמון
  • 4 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות קמח
  • שמן, לטיגון
  • לרוטב טחינה-יוגורט:
  • ¼1 כוסות יוגורט
  • ¼1 כוסות מי קרח
  • ½2 כוסות טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים את העדשים במטחנת במעבד מזון ביתי (יש לשים לב שלא לטחון יתר על המידה) עם הכוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל, שום, מלח ופלפל.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  • 3. מכדררים מהתערובת כדורים ביד או במכשיר לכדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.
  • 4. רוטב טחינה-יוגורט: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה ומגישים עם הכדורים החמים.
  • פלאפל של "אווזי"

  • פלאפל בשר וחצילים על קרם שקדים

  • בוריק במלית פלאפל

  • כדורי פלאפל פריכים וטעימים

  • פלאפל- עג'ון

  • פלאפל טופו עברי

  • קרוקט כוסמת

  • קציצות טונה-פלאפל

  • פלאפל פטריות וגבינת פרמזן

  • פלאפל אסלי

  • סלט פלאפל ורימונים

  • פלאפל עדשים עם טחינה

  • סביח מנצח של פלאפל גבאי

  • קעריות פלאפל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully