מתכונים חמים

פלאפל פטריות וגבינת פרמזן

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פלאפל פיטריות וגבינת עיזים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל, קצוץ דק מאוד
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 500 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפניון, חתוכות לקוביות קטנות מאוד
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • לציפוי ולטיגון:
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים, טרופות עם 3 כפות מים קרים
  • פירורי לחם זהובים
  • שמן, לטיגון עמוק
  • להגשה:
  • 5 כפות גדושות גבינת שמנת
  • סלט ירקות עם נבטי חמניות (נבטים ניתן להשיג במרכולים)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הפלאפל: במחבת קטנה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש , מעבירים לקערה ומצננים היטב.
  • 2. מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן ומערבבים. שומרים במקרר כשעה.
  • 3. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת.
  • 4. לצפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פירורי הלחם. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם, מצפים פעם נוספת בביצה ובפרורי הלחם. שומרים במקרר כחצי שעה.
  • 5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים.
  • 6. להגשה: מורחים על כל צלחת הגשה אישית כף גדושה של גבינת שמנת, מניחים מעל 3 כדורי פלאפל, ובצד מניחים מנה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמנייה. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully