וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלאפל אפוי

משוגעים על פלאפל, אבל יש לכם בעיה עם הטיגון? מחפשים דרך לשמור על הטעם הנהדר מבלי לקבל מנה משמינה? אורן גולדפינגר עם מתכון לפלאפל שכולו אפוי בתנור, מבלי לוותר על הטעם.

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!

פלאפל אפוי. דנה מאירזון
פלאפל אפוי

מצרכים למתכון

  • ל-30 כדורים:
  • 250 גרם גרגרי חומוס
  • 1 בצל קלוף
  • 2 שיני שום קלופות
  • חצי זר פטרוזיליה (או כוסברה, או גם וגם)
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • כמון (או בהרט)
  • כף נבט חיטה (או פירורי לחם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הגרגרים למשך 24-12 שעות, ובאמצע מחליפים מים.
  • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 3. במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים יחד לעיסה גרגרית.
  • 4. בידיים רטובות או בעזרת מכשיר לפלאפל, יוצרים קציצות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 5. אופים במשך 10 דקות. נזהרים מאפיית יתר שתייבש את הפלאפל.
  • 6. מגישים בפיתה, עם סלט ירקות, ממרח חומוס, טחינה וצ'יפס (אפוי, אלא מה?).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully