פלאפל טופו עברי
נתקעתם בלי חומוס? אל דאגה, המתכון הזה יוכיח לכם שאפשר גם בלעדיו. מערבבים טופו, קמח ומרינדה סודית, מטגנים ומכניסים לפיתה ואוכלים מיד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 5 מנות:
- 500 גרם טופו
- חצי כוס קמח מלא
- חצי כוס קמח תירס
- פיתה
- ירקות טריים לפי הטעם
- טחינה מתובלת
- תבלינים: שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ומעט כורכום
- למרינדה:
- 3 כפות רוטב סויה תמרי
- 1 כף שמרי בירה
- 1 כף שמן חמניות או שמן קוקוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל המצרכים של המרינדה בקערה.
- 2. חותכים את הטופו לקוביות גדולות.
- 3. מכניסים למרינדה ל-15 דקות.
- 4. מערבבים קמח מלא עם קמח תירס ותבלינים בצלחת עמוקה.
- 5. טובלים את הטופו בתערובת.
- 6. מחממים מחבת עם מעט שמן (2 כפות) ומטגנים את הטופו עד שהוא מקבל צבע זהוב חום.
- 7. מכניסים את הפלאפל לפיתה עם טחינה וירקות טריים לפי הטעם ואוכלים בהנאה.