בוריק במלית פלאפל
מה יכול להיות יותר ישראלי מזה? עלי סיגר ממולאים בתערובת פלאפל מפנקת, מטוגנים ומוגשים עם רוטב יוגורט וסלט ישראלי בצד. בשארית התערובת ניתן לטגן כדורי פלאפל טעימים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-15 מנות:
- 1/2 ק"ג גרגרי חומוס, מושרים ללילה
- 1 בצל גדול קלוף
- 5 שיני שום קלופים
- 1 כוס כוסברה טרייה, שטופה וקצוצה גס
- 1 כוס פטרוזיליה טרייה שטופה וקצוצה גס
- 1כף זרעי כוסברה טחונים גס
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות קמח לבן
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 חבילת עלי סיגר מרוקאי מופשרים על פי ההוראות
- 1/2בקבוק שמן קנולה
- ליוגורט:
- 2-3 שיני שום קצוצות
- מיכל יוגורט גדול יוגורט
- 1/3 כוס שמנת מתוקה למרקם
- 1 קליפה מגורדת מלימון 1
- מלח
- 5 עלי נענע קצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס.
- 2. טוחנים את החומוס עם בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה והפלפל השחור במטחנת בשר או מעבד מזון, עד לקבלת מרקם גס. זהירות, לא להגיע למרקם של פירה.
- 3. מתבלים, מוסיפים אבקת אפיה וקמח, מערבבים היטב ומצננים במשך שעה במקרר. בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי היוגורט.
- 4. במחבת עמוקה מחממים את השמן (לטיגון חצי עמוק).
- 5. ממלאים ומטגנים לוקחים עלה סיגר שמים במרכזו 2 כפות גדושות מתערובת הפלאפל מקפלים ל-2 מחממים שמן ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, מניחים על נייר סופג, מגישים עם רוטב יוגורט וסלט ישראלי.