וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוריק תמרים וקרם קוקוס

כיסון קריפסי במילוי מתוק ששל תמרים וקרס קוקוס משכר, שקל להכין וקשה להפסיק לאכול. הטעם הסירופי של התמרים הופך כל ביס לחוויה נהדרת לבלוטות הטעם.

מתכון מאת: גיא פרץ, מערכת וואלה

בוריקים באנדיב. אפיק גבאי
בוריקים באנדיב

מצרכים למתכון

  • עלי בוריק
  • חומרים ל-30 עלים:
  • 500 גרם קמח לבן (שלוש וחצי כוסות + כף)
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • קורט מלח
  • שמן להברשה
  • למלית:
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • מעט אבקת סוכר
  • 10 תמרים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רטוב.
  • 2. לשים כחמש דקות תוך כדי לחיצה עם היד על הבצק כלפי דפנות הקערה והוספת מים. לשים עד שהבצק נהיה גמיש.
  • 3. מחממים מים בסיר. על הסיר מניחים מחבת הפוכה. לוקחים מנת בצק ופותחים אותה על תחתית המחבת. מאדים דקה או שתיים.
  • 4. את העלים מניחים (רצוי בעודם מקופלים) על מחבת לחה ומברישים בשמן. מכסים את העלים במגבת לחה נוספת.
  • 5. למלית: מניחים מחבת על אש נמוכה ומוזגים לתוכה מעט חלב קוקוס ואבקת סוכר.
  • 6. חותכים תמרים לקוביות ומוסיפים אותם למחבת למשך 5 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
  • 7. ממלאים את בצק הבוריק, מקפלים לצורה הרצויה ומטגנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully