אוזני המן במילוי בטטה
אוזני המן לא חייבות להיות מתוקות. לחובבי המלוחים שביניכם מגיש רם ענתבי, שף "קפה ג'ו", אוזני המן במילוי בטטה, עגבניות מיובשות וגבינת פטה.
מצרכים
- ל-30 אוזני המן:
- 300 גרם קמח
- 150 גרם חמאה
- 3/4 כפית מלח
- 1 ביצה
- מעט מים קרים
- שומשום
- קצח
- מלית:
- מחית מ-2 בטטות גדולות אפויות
- 7 יחידות עגבניות מיובשות קצוצות
- 100 גרם גבינת פטה
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מניחים בקערת מעבד המזון קמח, חמאה ומלח. מעבדים את המרכיבים כ 1/2 דקה. את הביצה ומעבדים עוד מספר שניות.
- 2. מוסיפים כף או שתיים של מים קרים אם הבצק עדיין פירורי.
- 3. משטחים את הבצק מעט, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעה.
- 4. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.מערבבים יחד את חומרי המלית.
- 5. מעבירים את העיגולים לתבנית אפייה עם נייר אפייה מעט משומן. מניחים מעט מתערובת המילוי וסוגרים למשולש. מברישים בביצה טרופה. וזרים מעל תערובת שומשום וקצח. אופים עד להזהבה כ-20 דק'.
- 6. מגישים חם.