פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בצק פלונדר ממולא פקורינו

      מאפיית "נאמן" הוותיקה מגישה לכם מתכון נהדר לאוזן המן שלא רואים כל יום - פריכה, אוורירית, במילוי מלוח שגורם לתהייה מדוע לא כל אוזני ההמן היו מלכתחילה מלוחות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוזני המן מלוחות של מאפיית נאמן (נמרוד סונדרס)
      אוזני המן מלוחות של מאפיית נאמן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-30-35 יחידות:
      • לבצק:
      • 3/4 1 כוסות קמח
      • 1 כף שמרים טריים
      • 2 כפות סוכר
      • 1/2 כוס חלב
      • 1 ביצה
      • קורט מלח
      • 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
      • לקיפול:
      • 50 גרם חמאה
      • 2 כפות קמח
      • למילוי:
      • 125 גרם גבינת פקורינו מגורדת דק
      • חופן עגבניות מיובשות קצוצות דק
      • כף פיסטוק קלוי
      • 1 ביצה
      • 1 כף קמח
      • מלח
      • פלפל גרוס
      • אגוז מוסקט

      אופן ההכנה

      • 1 . בצק בסיס: בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים את השמרים, סוכר, חלב וביצים לתערובת אחידה.
      • 2. מוסיפים את הקמח והחמאה בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. לקראת הסוף מוסיפים מלח ומערבבים במהירות נמוכה כעשר דקות. להניח את הבצק למנוחה של 30 דקות בחדר קר.
      • 3. מרדדים את הבצק לריבוע שטוח בגודל של 15X15 ס"מ ומשאירים למנוחה ל- 45 דקות.
      • 4. לקיפול: מטמיעים את הקמח בתוך החמאה עד לקבלת "בצק". מרדדים למלבן בגודל 15X20.
      • 5. מרדדים את הבצק בסיס לריבוע בגודל 50X50 ס"מ, מניחים את המלבן חמאה על ריבוע הבצק במרכזו ומקפלים את הבצק הבסיסי מעל הבצק והחמאה.
      • 6. בקיפול הראשון מקפלים את החלק הימני מעל החלק האמצעי של החמאה ובקיפול השני מקפלים את החלק השמאלי מעל החלק החלק האמצעי.
      • 7. בקיפול השלישי את החלק העליון מעל האמצעי ובקיפול הרביעי את החלק התחתון מעל האמצעי. מניחים לבצק שקופל לנוח כ-40 דק' בטמפרטורת החדר.
      • 8. מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים את הבצק קיפול 4, שני רבעים חיצוניים מקופלים פנימה עד למרכז המלבן ולאחר מכן מקופלים אחד על השני. נותנים לבצק לנוח כ-30 דקות ומרדדים את הבצק למלבן.
      • 9. מקפלים את הבצק לקיפול 3, שליש ימני מקופל על השליש המרכזי והשליש השמאלי מקופל על כל הבצק. נותנים לבצק לנוח וחוזרים על הקיפול 4 ומקררים ללילה.
      • 9. למילוי: בקערה מערבבים את גבינת הפקורינו, העגבניות מיובשות, מחצית מכמות הפיסטוק, מתבלים ומוסיפים את הביצה והקמח.
      • 10. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ.
      • 11. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים פרג טחון על עיגול הבצק.
      • 12. מניחים את העיגולים על משטח העבודה כאשר צדם המצופה מונח כלפיי מטה, מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי.
      • 13. מקפלים את הבצק לקבלת צורה משולשת של אוזני המן ומהדקים בעדינות.
      • 14. אופים כ-18-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -