מתכונים חמים

בצק פלונדר ממולא פקורינו

מאפיית "נאמן" הוותיקה מגישה לכם מתכון נהדר לאוזן המן שלא רואים כל יום - פריכה, אוורירית, במילוי מלוח שגורם לתהייה מדוע לא כל אוזני ההמן היו מלכתחילה מלוחות.

מתכון מאת: אודי לוי, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

אוזני המן מלוחות של מאפיית נאמן (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-30-35 יחידות:
  • לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • לקיפול:
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • למילוי:
  • 125 גרם גבינת פקורינו מגורדת דק
  • חופן עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • כף פיסטוק קלוי
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • אגוז מוסקט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1 . בצק בסיס: בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים את השמרים, סוכר, חלב וביצים לתערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים את הקמח והחמאה בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. לקראת הסוף מוסיפים מלח ומערבבים במהירות נמוכה כעשר דקות. להניח את הבצק למנוחה של 30 דקות בחדר קר.
  • 3. מרדדים את הבצק לריבוע שטוח בגודל של 15X15 ס"מ ומשאירים למנוחה ל- 45 דקות.
  • 4. לקיפול: מטמיעים את הקמח בתוך החמאה עד לקבלת "בצק". מרדדים למלבן בגודל 15X20.
  • 5. מרדדים את הבצק בסיס לריבוע בגודל 50X50 ס"מ, מניחים את המלבן חמאה על ריבוע הבצק במרכזו ומקפלים את הבצק הבסיסי מעל הבצק והחמאה.
  • 6. בקיפול הראשון מקפלים את החלק הימני מעל החלק האמצעי של החמאה ובקיפול השני מקפלים את החלק השמאלי מעל החלק החלק האמצעי.
  • 7. בקיפול השלישי את החלק העליון מעל האמצעי ובקיפול הרביעי את החלק התחתון מעל האמצעי. מניחים לבצק שקופל לנוח כ-40 דק' בטמפרטורת החדר.
  • 8. מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים את הבצק קיפול 4, שני רבעים חיצוניים מקופלים פנימה עד למרכז המלבן ולאחר מכן מקופלים אחד על השני. נותנים לבצק לנוח כ-30 דקות ומרדדים את הבצק למלבן.
  • 9. מקפלים את הבצק לקיפול 3, שליש ימני מקופל על השליש המרכזי והשליש השמאלי מקופל על כל הבצק. נותנים לבצק לנוח וחוזרים על הקיפול 4 ומקררים ללילה.
  • 9. למילוי: בקערה מערבבים את גבינת הפקורינו, העגבניות מיובשות, מחצית מכמות הפיסטוק, מתבלים ומוסיפים את הביצה והקמח.
  • 10. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ.
  • 11. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים פרג טחון על עיגול הבצק.
  • 12. מניחים את העיגולים על משטח העבודה כאשר צדם המצופה מונח כלפיי מטה, מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי.
  • 13. מקפלים את הבצק לקבלת צורה משולשת של אוזני המן ומהדקים בעדינות.
  • 14. אופים כ-18-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully