לחמניות גבינה אווריריות מקמח טפיוקה

טפיוקה פופולרית בישראל בעיקר בקינוחים קרים, אבל בברזיל משתמשים בה להכנת אינספור מנות. מירב שיינר דנצ'נקו אופה לחמניות אווריריות שהולכות מצוין עם גבינה.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!
לחמניות ברזילאיות של מירב שיינר. אפיק גבאי
לחמניות ברזילאיות של מירב שיינר

מצרכים

  • ל-12-15 לחמניות בינוניות:
  • 250 גר' קמח טפיוקה
  • 70 גר' מים
  • 50 גר' שמן צמחי
  • 1 ביצה XL
  • 50 גר' יוגורט 3%
  • 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • חצי כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מרתיחים בסיר קטן את השמן, המים והמלח.
  • 3. בינתיים מנפים את קמח הטפיוקה לתוך קערת מיקסר.
  • 4. שופכים את הנוזלים שרתחו על הקמח, תוך ערבול איטי עם וו גיטרה.
  • 5. מערבלים במשך 5 דקות במהירות איטית מאוד על מנת לקרר את המסה.
  • 6. כשהמסה התקררה עד לטמפרטורת "אצבע" (בודקים בזהירות עם האצבע שהמסה התקררה), מוסיפים פנימה בהדרגה את הביצה והיוגורט עד לקבלת עיסה מבריקה וחלקה. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים קלות.
  • 7. משמנים היטב תבנית שקעים (מוטב שקעים נמוכים).
  • 8. בעזרת כף משומנת יוצרים כדורים קטנים ויוצקים אל השקעים.
  • 9. אופים במשך 35 דקות.
  • 10. הופכים ומחלצים מיד מן השקעים, מצננים על רשת.
  • 11. הערות: במתכון הברזילאי המקורי אופים את הלחמניות על תבנית שטוחה במרחק 5 ס"מ זו מזו. בשיטה זו מתקבל מעטה קשה יותר ופריך מאוד מבחוץ.
  • 12. במידה והלחמניות לא נאפו מספיק בשקעים, הופכים אותן על גבן ואופים עוד 5 דקות על תבנית שטוחה.
  • 13. ללחמניות עשירות יותר ניתן להמיר את המים בחלב, ואת השמן בחמאה. כמו כן ניתן להמיר את היוגורט בגבינה מלוחה ואת הפרמזן בגבינה קשה חריפה אחרת לפי הטעם.
  • 14. אחרי שהלחמניות מצטננות מעט, ניתן לחצות לחצי ולקשט במיני גבינות למריחה, ירקות ובעצם כל מה שמתחשק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully