- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מרתיחים בסיר קטן את השמן, המים והמלח.
-
- 3. בינתיים מנפים את קמח הטפיוקה לתוך קערת מיקסר.
-
- 4. שופכים את הנוזלים שרתחו על הקמח, תוך ערבול איטי עם וו גיטרה.
-
- 5. מערבלים במשך 5 דקות במהירות איטית מאוד על מנת לקרר את המסה.
-
- 6. כשהמסה התקררה עד לטמפרטורת "אצבע" (בודקים בזהירות עם האצבע שהמסה התקררה), מוסיפים פנימה בהדרגה את הביצה והיוגורט עד לקבלת עיסה מבריקה וחלקה. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים קלות.
-
- 7. משמנים היטב תבנית שקעים (מוטב שקעים נמוכים).
-
- 8. בעזרת כף משומנת יוצרים כדורים קטנים ויוצקים אל השקעים.
-
- 9. אופים במשך 35 דקות.
-
- 10. הופכים ומחלצים מיד מן השקעים, מצננים על רשת.
-
- 11. הערות: במתכון הברזילאי המקורי אופים את הלחמניות על תבנית שטוחה במרחק 5 ס"מ זו מזו. בשיטה זו מתקבל מעטה קשה יותר ופריך מאוד מבחוץ.
-
- 12. במידה והלחמניות לא נאפו מספיק בשקעים, הופכים אותן על גבן ואופים עוד 5 דקות על תבנית שטוחה.
-
- 13. ללחמניות עשירות יותר ניתן להמיר את המים בחלב, ואת השמן בחמאה. כמו כן ניתן להמיר את היוגורט בגבינה מלוחה ואת הפרמזן בגבינה קשה חריפה אחרת לפי הטעם.
-
- 14. אחרי שהלחמניות מצטננות מעט, ניתן לחצות לחצי ולקשט במיני גבינות למריחה, ירקות ובעצם כל מה שמתחשק.