פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אינצ'לדס עוף היסטריות

      ארוחה שלמה ומטריפה בטורטיה שאפשר להכין בכמה רגעים ממה שיש במקרר, או להשקיע קצת יותר ולהכין את המרכיבים בנפרד- בכל מקרה זה תמיד טעים ומרשים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אינצ'לדה סותם עורקים (נמרוד סונדרס)
      אינצ'לדה סותם עורקים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-5-6 סועדים:
      • 8-10 טורטיות
      • לעוף:
      • 1 חזה עוף
      • 1 כף קטשופ
      • 1 כף דבש
      • קורט מלח פלפל
      • 1 כפית פפריקה
      • שמן זית לזילוף
      • או
      • עוף בגריל
      • לרוטב:
      • 1 בצל לבן חתוך לקוביות
      • 1 פלפל חתוך לקוביות
      • 1 פלפל חריף (או לפי טעם)
      • 2 שיני שום קלופות ומעוכות
      • 1 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (לא רסק!)
      • קורט מלח פלפל
      • מעט כמון
      • כפית סוכר
      • או
      • רוטב סלסה מוכן
      • למילוי:
      • שמנת חמוצה
      • בצל סגול
      • כוסברה
      • לימון
      • להקרמה:
      • 1 כוס גבינה קשה מגוררת (צ'דר, מוצרלה, פרמזן, צהובה או מיקס)

      אופן ההכנה

      • 1. מתבלים חזה עוף שלם במלח, פלפל, פפריקה, קטשופ, דבש ושמן זית וצולים על מחבת חמה או מכניסים לגריל של התנור שחומם ל-200 מעלות עד שמשחים (15-20 דקות). להיזהר לא לייבש את העוף יתר על המידה.
      • 2. מחממים שמן בסיר רחב, ומזהיבים בצל. מוסיפים את הפלפלים והשום. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות והסוכר. מתבלים ומבשלים 15-20 דקות.
      • 3. בינתיים מפרקים את העוף בעזרת הידיים לרצועות או חותכים לרצועות דקות.
      • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 5. חותכים את הבצל הסגול לרצועות, קוצצים את הכוסברה ומערבבים עם מעט לימון.
      • 6. כשרוטב העגבניות והפלפלים מוכן ניתן לטחון אותו מעט לקבלת מרקם אחיד אבל לא מחייב.
      • 7. בוחרים תבנית שיכולה להכיל את הטורטיות המגולגלות ומפזרים עליה בצורה אחידה 2-3 כפות מהרוטב.
      • 8. ממלאים את הטורטיות: מורחים כל טורטיה בכף מהרוטב, מניחים בשליש העליון שורה נדיבה מרצועות העוף, מעל אפשר להוסיף שמנת חמוצה ואת רצועות הבצל והכוסברה, מגלגלים ומניחים בתבנית כשהפתח כלפי מטה.
      • 9. כשכל הטורטיות מגולגלות ומונחות זו לצד זו בתבנית, שופכים מעליהן בצורה שווה את הרוטב שנשאר, מפזרים את הגבינה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מבעבעת (כ-10 דקות).

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -