אינצ'לדס עוף היסטריות
ארוחה שלמה ומטריפה בטורטיה שאפשר להכין בכמה רגעים ממה שיש במקרר, או להשקיע קצת יותר ולהכין את המרכיבים בנפרד- בכל מקרה זה תמיד טעים ומרשים
מצרכים
- ל-5-6 סועדים:
- 8-10 טורטיות
- לעוף:
- 1 חזה עוף
- 1 כף קטשופ
- 1 כף דבש
- קורט מלח פלפל
- 1 כפית פפריקה
- שמן זית לזילוף
- או
- עוף בגריל
- לרוטב:
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 1 פלפל חתוך לקוביות
- 1 פלפל חריף (או לפי טעם)
- 2 שיני שום קלופות ומעוכות
- 1 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (לא רסק!)
- קורט מלח פלפל
- מעט כמון
- כפית סוכר
- או
- רוטב סלסה מוכן
- למילוי:
- שמנת חמוצה
- בצל סגול
- כוסברה
- לימון
- להקרמה:
- 1 כוס גבינה קשה מגוררת (צ'דר, מוצרלה, פרמזן, צהובה או מיקס)
אופן ההכנה
- 1. מתבלים חזה עוף שלם במלח, פלפל, פפריקה, קטשופ, דבש ושמן זית וצולים על מחבת חמה או מכניסים לגריל של התנור שחומם ל-200 מעלות עד שמשחים (15-20 דקות). להיזהר לא לייבש את העוף יתר על המידה.
- 2. מחממים שמן בסיר רחב, ומזהיבים בצל. מוסיפים את הפלפלים והשום. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות והסוכר. מתבלים ומבשלים 15-20 דקות.
- 3. בינתיים מפרקים את העוף בעזרת הידיים לרצועות או חותכים לרצועות דקות.
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 5. חותכים את הבצל הסגול לרצועות, קוצצים את הכוסברה ומערבבים עם מעט לימון.
- 6. כשרוטב העגבניות והפלפלים מוכן ניתן לטחון אותו מעט לקבלת מרקם אחיד אבל לא מחייב.
- 7. בוחרים תבנית שיכולה להכיל את הטורטיות המגולגלות ומפזרים עליה בצורה אחידה 2-3 כפות מהרוטב.
- 8. ממלאים את הטורטיות: מורחים כל טורטיה בכף מהרוטב, מניחים בשליש העליון שורה נדיבה מרצועות העוף, מעל אפשר להוסיף שמנת חמוצה ואת רצועות הבצל והכוסברה, מגלגלים ומניחים בתבנית כשהפתח כלפי מטה.
- 9. כשכל הטורטיות מגולגלות ומונחות זו לצד זו בתבנית, שופכים מעליהן בצורה שווה את הרוטב שנשאר, מפזרים את הגבינה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מבעבעת (כ-10 דקות).