- 1. מתבלים חזה עוף שלם במלח, פלפל, פפריקה, קטשופ, דבש ושמן זית וצולים על מחבת חמה או מכניסים לגריל של התנור שחומם ל-200 מעלות עד שמשחים (15-20 דקות). להיזהר לא לייבש את העוף יתר על המידה.
-
- 2. מחממים שמן בסיר רחב, ומזהיבים בצל. מוסיפים את הפלפלים והשום. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות והסוכר. מתבלים ומבשלים 15-20 דקות.
-
- 3. בינתיים מפרקים את העוף בעזרת הידיים לרצועות או חותכים לרצועות דקות.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 5. חותכים את הבצל הסגול לרצועות, קוצצים את הכוסברה ומערבבים עם מעט לימון.
-
- 6. כשרוטב העגבניות והפלפלים מוכן ניתן לטחון אותו מעט לקבלת מרקם אחיד אבל לא מחייב.
-
- 7. בוחרים תבנית שיכולה להכיל את הטורטיות המגולגלות ומפזרים עליה בצורה אחידה 2-3 כפות מהרוטב.
-
- 8. ממלאים את הטורטיות: מורחים כל טורטיה בכף מהרוטב, מניחים בשליש העליון שורה נדיבה מרצועות העוף, מעל אפשר להוסיף שמנת חמוצה ואת רצועות הבצל והכוסברה, מגלגלים ומניחים בתבנית כשהפתח כלפי מטה.
-
- 9. כשכל הטורטיות מגולגלות ומונחות זו לצד זו בתבנית, שופכים מעליהן בצורה שווה את הרוטב שנשאר, מפזרים את הגבינה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מבעבעת (כ-10 דקות).