- 1. שוטפים היטב את השומרים, וחולטים במים רותחים למשך 10 דקות. מסננים, ומעבירים למי קרח.
-
- 2. מכינים את המילוי: שוטפים את האורז, וחולטים אותו כ-8 דקות (אין צורך בבישול מלא, מאחר והוא יעבור בישול נוסף בהמשך). מסננים.
-
- 3. מערבבים את כל חומרי המילוי (בשר, פטרוזיליה ותבלינים) יחד עם האורז.
-
- 4. מפרידים את עלי השומר החלוטים, וממלאים כל עלה בתערובת המילוי. מניחים בצד את השומרים הממולאים.
-
- 5. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, ומעבירים פנימה את הבצל והשומר הקצוצים. מאדים את הירקות על אש גבוהה, וברגע שהם הופכים שקופים - מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים וציר העוף.
-
- 6. מסדרים את השומרים הממולאים בסיר עם הרוטב. שימו לב, כי הרוטב לא צריך לכסות לחלוטין את השומר (אחרת המילוי יתפרק במהלך הבישול). מבשלים עם כיסוי כחצי שעה על אש נמוכה מאוד.
-
- 7. בסיום הבישול, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ומגישים.