ירקות ממולאים ברוטב חמצמץ
מגש מרהיב במראהו ובטעמו, של מבחר ירקות שורש ממולאים. רצוי לבחור ירקות שורש קטנים יחסית וטריים מאד. השתדלו שגודלם יהיה אחיד פחות או יותר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- המצרכים:
- 6 סלקים יפים קלופים
- 6 לפתות יפות קלופות
- 6 תפוחי אדמה קלופים
- 6 קישואים עגולים
- שמן זית
- למילוי:
- 1 ק"ג בשר בקר או כבש, טחון
- 1 בצל גדול קלוף, חתוך לרבעים
- 4 שיני שום קלופות
- 2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו היטב
- 1 פלפל ירוק חריף, נקי מחרצנים
- ½ צרור כוסברה שטופה היטב
- 2 ביצים
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- לרוטב:
- 5 כוסות מיץ רימונים
- 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1 כף גרגירי כמון שלמים קלויים מעט על מחבת יבשה
- 2 כפות סוכר חום
- מעט שבבי צ'ילי חריפים
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. חותכים ומסירים את הרבע העליון מהסלקים, מהלפתות ומהקישואים. שומרים את החלק העליון, שישמש כ"מכסה" לירקות הממולאים. חותכים ומסירים גם את הרבע העליון מכל תפוח אדמה. מרוקנים את פנים הירקות בעזרת 'כף פריזאית', כך שתהיה בהם גומה גדולה למילוי.
- 2. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה וצרים ממנה 24 קציצות.
- 3. ממלאים את הירקות בקציצות ומניחים אותם אלה ליד אלה בתבנית עגולה וגדולה.
- 4. מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
- 5. יוצקים את הרוטב בזהירות לתבנית עם הירקות הממולאים.
- 6. מביאים לרתיחה. מכסים את הממולאים בנייר כסף וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים.
- סיקור מיוחד: רפי כהן עורך את וואלה! אוכל
- ארז קומרובסקי כותב לרפי כהן על קולורבי
- נפלאות הרימון