פריקי עם משמשים מיובשים, צנוברים וגרעיני רימון

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
פריקי עם משמשים מיובשים, צנוברים וגרעיני רימון. דנה מלמד
פריקי עם משמשים מיובשים, צנוברים וגרעיני רימון

מצרכים

  • 1 כוס פריקי
  • ½ 1 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 100 גר' משמשים מיובשים
  • 50 גר' צנוברים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • חופן גרעיני רימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט קינמון
  • קורט מוסקט טרי מגורר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הפריקי עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.
  • 2. מוסיפים מים רותחים, כפית מלח ומעט פלפל שחור.
  • 3. מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה, מכסים ומבשלים כרבע שעה. מכבים את האש ומשאירים סגור עוד רבע שעה.
  • 4. בינתיים, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להשחים, מוסיפים את המשמשים והצנוברים. ממשיכים לטגן עוד 4 דקות בערך ומוסיפים את הפריקי המבושל.
  • 5. בוחשים את כל התערובת, מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד דקותיים.
  • 6. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
  • 7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וגרעיני רימון, מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully