פריקי עם משמשים מיובשים, צנוברים וגרעיני רימון
פריקי עם משמשים מיובשים, צנוברים וגרעיני רימון (צילום: דנה מלמד)
מחשבון המרות
- 1 כוס פריקי
- ½ 1 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 100 גר' משמשים מיובשים
- 50 גר' צנוברים
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- חופן גרעיני רימון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קורט קינמון
- קורט מוסקט טרי מגורר
- 1. מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הפריקי עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.
- 2. מוסיפים מים רותחים, כפית מלח ומעט פלפל שחור.
- 3. מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה, מכסים ומבשלים כרבע שעה. מכבים את האש ומשאירים סגור עוד רבע שעה.
- 4. בינתיים, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להשחים, מוסיפים את המשמשים והצנוברים. ממשיכים לטגן עוד 4 דקות בערך ומוסיפים את הפריקי המבושל.
- 5. בוחשים את כל התערובת, מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד דקותיים.
- 6. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
- 7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וגרעיני רימון, מערבבים ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה