- 1. בוררים את החיטה ושוטפים אותה במסננת עד שמי השטיפה נקיים. מניחים במסננת לניקוז עודפי המים.
-
-
- 2. בסיר גדול מחממים את השמן. חותכים את הבצלים לקוביות גדולות ומטגנים עד לשקיפות.
-
- 3. קולפים את החצילים וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את החיטה ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב. מפרידים וקולפים את שיני השום ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם מלח ופלפל לפי הטעם ואת הנוזלים. מערבבים.
-
- 4. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים-שעתיים וחצי, עד שאין כמעט נוזלים, החיטה רכה והחצילים נימוחים מאוד ומתפרקים. אם יש יותר מדי נוזלים, מבשלים בלי מכסה. רצוי להגיש חם.