וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל חיטה וחצילים

תבשיל טעים ומשביע, עשיר בשום. קל לזכור כמויות הכול- 2.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
אין תמונה/צילום מסך

מצרכים למתכון

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 חצילים גדולים
  • 2 כוסות חיטה
  • 2 ראשי שום (אפשר פחות)
  • 2 כוסות ציר ירקות (שהכנתם לבד או מאבקה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. בוררים את החיטה ושוטפים אותה במסננת עד שמי השטיפה נקיים. מניחים במסננת לניקוז עודפי המים.
  • 2. בסיר גדול מחממים את השמן. חותכים את הבצלים לקוביות גדולות ומטגנים עד לשקיפות.
  • 3. קולפים את החצילים וחותכים לקוביות גדולות. מוסיפים לסיר ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את החיטה ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב. מפרידים וקולפים את שיני השום ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם מלח ופלפל לפי הטעם ואת הנוזלים. מערבבים.
  • 4. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים-שעתיים וחצי, עד שאין כמעט נוזלים, החיטה רכה והחצילים נימוחים מאוד ומתפרקים. אם יש יותר מדי נוזלים, מבשלים בלי מכסה. רצוי להגיש חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully